Styrke til å regulere blodsukkeret

Styrke til å regulere blodsukkeret

Øystein Jensen
Jeg er en voksen, men delvis ung 34 år gammel kar som er så heldig av å kunne leve av trening. Jobben min utfører jeg ved Norges beste klubb, nemlig Artesia på Majorstua i Oslo. Opprinnelig er jeg utdannet fysioterapeut, men har gjennom en lang prosess skjønt at det jeg gjør absolutt best på det profesjonelle plan er trening, og det å få folk til å prestere.
Publisert første gang: 14.10.15 12:29

Insulin er et hormon – nærmere bestemt et hormon som tilfører muskulaturen næring. Det å trene styrke bygger muskulatur, og vil uomtvistelig forbruke energi til det formålet. Det er så inderlig undervurdert å trene tung styrke! Ikke bare vil du gjøre blodsukkerreguleringen din en tjeneste, men du vil også påvirke resten av det hormonelle systemet i positiv forstand. Du responderer rett og slett bedre på insulinet du tilfører kroppen og på din eventuell egenproduksjon.

Accu-Chek Guide

To fluer i en smekk

I løpet av min fartstid som trener har jeg sett mange ganger hvor mye styrketrening hjelper de som sliter med overgangsplager og lavt stoffskifte. Lavt stoffskifte er noe som virker å plage personer med diabetes i større grad enn resten av befolkningen, og du slår dermed to fluer i en smekk; du får bedre blodsukkerregulering OG mindre stoffskifteplager ved å trene styrke!

Du må ta i alt du kan!

Jeg ser altfor ofte at styrketreningen til folk flest er for slapp. For å oppnå den virkelig gode effekten av styrketreningen må man begi seg ut i den virkelig tunge verden! Det vanlige er å gjøre en øvelse i 12 repetisjoner av 3 serier. Problemet med denne fremgangsmåten er at du ikke MÅ ta i alt du kan og derfor vil ikke det beste av styrketreningen komme til sin rett. Det er først når du tar i alt du kan at kroppen booster de virkelig go`-hormonene! Ingenting kommer gratis – og det gjelder også styrketrening.

Heller færre repitisjoner

Det jeg anbefaler å starte med 1 serie av 8-10 repetisjoner og deretter 3 serier av 5 repetisjoner. Da får du oppvarming og effekt! Velg de store øvelsene som hovedprioritet under treningen, og dersom du er usikker på utførelse så bør du ta kontakt med en personlig trener som kan vise deg riktig teknikk. Knebøy, markløft, benkpress, skulderpress, utfall og beinhev er gode valg for ditt treningsprogram.

Utfør med lidenskap

Dersom det er én ting jeg må presisere i forbindelse med trening så er det å utføre treningen med hjertet. Ikke bare «gå på trening», men vær på trening! Gi absolutt alt du har i hver repetisjon og serie, og ikke tillat deg selv å utføre uten lidenskap. Ja, jeg er enig i at alt er bedre enn ingenting, men det er for pokker ingen hvilepute dersom du er i stand til å utføre med høyere intensitet. Det å gå en tur er ikke trening for folk flest. En liten gåtur er hyggelig adspredelse og en del av en aktiv hverdag, men dersom du er et normalt velfungerende ungt menneske så er det absolutt ikke trening. Når mine kunder kommer med gåturer oppført i treningsdagboka så ber jeg de rive ut den siden. Vi kan bedre enn det! Man skal kreve mye av seg selv i den korte tiden man bruker på trening, og det er mye bedre å trene til du er helt tom i 30 minutter enn å være «litt sliten» etter 60 minutter.

Gi alt!

«Tren som om du mener det» er et uttrykk jeg bruker mye i forbindelse med de jeg har treningsansvar for. Dersom du har diabetes så har du all mulig grunn til å legge alt du har i treningen din. Du skylder helsen og familien din at du ikke bare går på trening og gjør noe vilkårlig.

Gi maks, ikke bry deg om hva andre gjør og ha lidenskap i utførelse!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: