Slik kan du trene helt gratis

Slik kan du trene helt gratis

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 02.08.16 | Sist redigert: 09.11.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Alle med diabetes vet at trening er bra. Både på grunn av helsegevinster generelt, men også fordi vi trenger mindre insulin. Selv er jeg intet unntak.

Annonse

Som student får man litt mindre å rutte med. I tillegg har jeg en hund som krever sitt. Disse to faktorene ble til sammen lagt til grunn for at jeg ønsket å finne alternativer til dyre medlemsskap på treningssenter. Jeg har ikke noe i mot studio i seg selv, men jeg ville gjerne utfordre meg selv til å finne andre og rimeligere måter å trene på.

Slik kan du trene helt gratis

BELØNN DEG SELV: Det er viktig å finne den treningsmåten som passer best for deg selv. Det tror jeg vi alle har til felles. Foto: iStock

Tren hjemme i stedet

Målet mitt er å være i bra form og få hverdagen med diabetes til å bli lettere. Jeg vil få muskler til å kunne gjøre tungt og praktisk arbeid og bli mindre sliten. Jeg vil også trene for å redusere behovet for insulin og dermed få et bedre og mer stabilt blodsukker.

Dette kan du gjøre på studio, men også helt gratis hjemme. Her har du noen eksempler!

  1. Løpe: Du trenger ikke en tredemølle for å løpe. Naturen er helt fantastisk, så hvorfor bli stående inne i et rom for å trene kondisjon. Løp heller ute. Opplev natur, utsikt og frisk luft.
  2. Styrke: Tren styrke hjemme i stua eller utendørs. Armhevinger, sit-ups og planke på gulvet, bruk tomflasker som vekter og ta fatt på trapper utendørs til å trene bein og kjernemuskulatur.
  3. Ski: Når det er nok snø ute er skiturer en flott kilde til mosjon der du trener kondisjon, styrke og balanse ved mange områder i kroppen. Du opplever også herlige omgivelser undeverveis. Selv har jeg investert i gode ski, og står også på rulleski nå om sommeren.

Målet mitt er å være i bra form og få hverdagen med diabetes til å bli lettere.

LES OGSÅ: Slik får jeg motivasjon til å trene

Bruk det du har

Annonse

Det finnes uendelig mange måter å bruke hjemmet sitt eller naturen til å trene på. Folk må for all del trene på treningssentere hvis det foretrekkes, men personlig ønsker jeg å bruke naturen for det den er verdt og samtidig spare de få kronene en student har til gode.

Det viktigste – og som jeg tror de fleste har til felles – er å finne den veien som passer en selv for å nå målene man selv setter seg!

LES OGSÅ: Slik får du riktig mengde karbohydrater når du trener

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: