Slik motiverer du deg for fysisk aktivitet

Slik motiverer du deg for fysisk aktivitet

Håkon Johannessen
er norgesmester i triathlon og har hatt diabetes siden han var 13 år. Håkon er frilans gjesteblogger for Lev Med Diabetes.
Publisert første gang: 14.09.15 | Sist redigert: 17.11.16
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Det slo meg hvor vanskelig det er å motivere seg selv til å trene, men samtidig hvor lite som skal til for å gi deg en liten dytt ut av døra. Det er helt klart noe som er vanskelig noen ganger, det å motivere seg til å trene.

Annonse

TV- en og sofaen er helt klart mer fristende enn slitsomme og harde treningsøkter. Dette gjelder jo for alle også de uten diabetes, så det å måtte holde på med blodsukkermålinger, sette riktig mengde insulin og planlegge matinntak gjør ikke ting lettere. Hvordan skal man motivere seg da?

Et dytt ut døra

Jeg sliter ofte med motivasjon jeg også, kanskje på et litt annet plan enn de fleste, men det har vært mange ganger jeg har vært syk for så å ha store problemer med å komme i gang igjen. Det har vært dager hvor jeg bare synes det å trene er forferdelig og ønsker å hive av meg alt av treningstøy. Men den følelsen må en gjennom og det er her man må ha sine små knep for å holde seg gående. Små knep som lurer deg selv til å tenke positivt, for det er «bare» det å holde seg positiv som gjelder. Her kan faktisk en liten ting som nytt utstyr gi deg den lille dytten for å komme seg ut av døra, men man skal jo helst litt lenger enn utenfor døra da.

 

Start dagen med en sunn frokost fra Happy Food Story. Klikk her for å lese oppskriften.

Start dagen med en sunn frokost fra Happy Food Story. Klikk her for å lese oppskriften!

Slik kommer du i gang

For å komme i gang (igjen) er det viktig at man er bevisst på at de første øktene kan føles forferdelige og at blodsukkeret og insulinbehovet vil forandres. Har du tidligere gitt opp fordi det er et helvete å kontrollere blodsukkeret i starten, må du presse deg selv til å tenke på noe positivt og at alle sliter i starten. Hver eneste gang jeg tar meg en rolig periode for så å starte med trening igjen har jeg store problemer i en liten overgangsperiode på et par dager. Etter dette venner kroppen seg til det nye aktivitetsnivået mitt. Det som da er viktig i disse overgangsperiodene er å starte rolig og øke etter hvert. Vær tålmodig, for det blir bedre!

Vil du prøve en sunnere sjokoladevariant? Prøv denne sjokkokremen! Klikk her for oppskrift :-)

Vil du prøve en sunnere sjokoladevariant? Prøv denne sjokkokremen! Klikk her for oppskrift 🙂

Dette motiverer deg

For å motivere meg selv videre prøver jeg å tenke over de positive sidene ved å trene med diabetes. I tillegg til å ha fått bedre kjennskap til kroppen har jeg gjennom trening utfordret meg selv til å finne nye og bedre måter for å kontrollere diabetesen. Treningen hjelper til med å forbedre formen, senker insulinbehovet og gir deg en utfordring som kan være utrolig morsom når du begynner å få det til. Tenk på det at uten trening vil du fortsatt måtte slite med å få kontroll over blodsukkeret, men med treningen vil du i tillegg få mange gode følger! Det er en klisjé, men tenk positivt!

Hvilke knep eller triks har du for å holde motivasjonen oppe?

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: