3 grep for bedre motivasjon

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 18.10.13 | Sist redigert: 15.01.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Hvordan få bedre motivasjon når du har diabetes? Her får du noen grep som kan lette hverdagen.

Annonse

Vi er alle forskjellige, derfor er det også ulike ting som fungerer. Det vi har til felles er at vi føler oss bedre både fysisk og psykisk hvis vi klarer å nå de målene vi setter oss. Men hvordan kan vi nå disse målene?

Ha en plan

Det første som må på plass er en plan. Etter hvert som du lærer kroppen å kjenne, vet du også hva som fungerer for deg. Ikke vær redd for å spørre om råd fra lege, diabetessykepleier og andre i samme situasjon.

Sørg for å følge de rutinene du vet fungerer. Når tester du deg? Hvilke nivå bør du ligge på? Når og hva spiser du? Hva liker du å trene og når gjør du det?

Det kan være smart å skrive ned både ting som fungerer og ting som ikke fungerer. Ta en liten kikk på notatene en gang i blant og juster etter behov.

LES OGSÅ: Kom i gang med fysisk aktivitet

Annonse

Snakk deg selv opp

Mange av oss har en tendens til å tenke at vi ikke er gode nok, at vi ikke klarer, at det å følge en diabetes-plan er for vanskelig. Hvis vi fortsetter å fortelle dette til oss selv blir det etter hvert sannheten.

Vi tror at vi ikke klarer og vi tror at vi ikke klarer å gjennomføre. Forsøk heller å snu litt på det du tenker om deg selv. Tenk at du faktisk er veldig flink som klarer å få til de tingene du gjør.  Si til deg selv at du mestrer. Fortell seg selv at du er god nok.

Finn positiv energi og bruk denne til å skape motivasjon for et bedre liv med diabetes.

LES OGSÅ: Finn motivasjonen

Vær i rett modus

For å lykkes med tiltakene over må du være i rett modus, en modus hvor du virkelig vil gjøre en endring. Det er ikke lett å komme i denne modusen, men forsøk å finne ut av hva som virkelig gjør deg motivert. Finn positiv energi og bruk denne til å skape motivasjon for et bedre liv med diabetes.

Avslutningsvis deler vi denne fantastiske videoen fra  1HappyDiabetic hvor Bill deler sine tips rundt motivasjon.

God helg alle sammen!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: