Et glimt inn i diabetespasientens teknologiske fremtid

Et glimt inn i diabetespasientens teknologiske fremtid

Jørgen Mjøs Nilsson
Jørgen er født i 1994 og har diabetes type 1 siden 2002. Han studerer idrettsbiologi på Norges Idrettshøgskole. Jørgen driver med roing på høyt nivå.
Publisert første gang: 14.11.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

EASD 2019: Å kunne delta på Europas største diabeteskongress er både spennende og lærerikt. I dette reisebrevet fra EASD i Barcelona vil jeg gi dere et lite innblikk i diabetesforskningens fremskritt, og diabetespasientenes teknologiske fremtid.

Annonse

I år fikk jeg gleden av å bli med Roche og Lev med Diabetes på tur til Barcelona i slutten av september. Barcelona var i år valgt ut til å arrangere EASD (European Association for the Study of Diabetes), som er den største diabeteskongressen i Europa. Dette årlige møtet samler forskere, helsepersonell, diabetes-teknologiselskaper og mange flere fra hele verden.

Nå er det et år siden forrige EASD i Berlin. Og industrien er enda et skritt nærmere å utvikle Closed loop systemer som vil være en revolusjon i behandlingen av diabetes.

I dag finnes det systemer som automatisk justerer basal insulintilførsel ved CGM-avlesninger overført til insulinpumpen. Når du for eksempel sover om natten og blodsukkeret begynner å nærme seg føling vil insulinpumpen automatisk stanse insulintilførselen. I fremtiden håper jeg at dette videreutvikles til et system som fungerer som en kunstig bukspyttkjertel som automatisk setter insulin når vi spiser mat.

LES OGSÅ: EASD 2019: Vi har noe til felles!

Bloggerne på EASD Barcelona, et glimt inn i diabetespasientens teknologiske fremtid

Foto: Privat.

mySugr vil gjøre diabeteshverdagen enda enklere

Med Roche og mySugr får vi være med å se hvordan de jobber med utvikling av ny teknologi. mySugr holder nå på å utvikle en fjernkontroll til insulinpumpen Accu-Chek Insight. Denne fjernkontrollen skal du få tilgang til inni mySugr-appen.

Annonse

For de av dere som er brukere av Insight-pumpen har dere altså noe å se frem til. Jeg håper mySugr blir kompatibel med de ulike CGM-systemene som finnes på markedet, slik at vi til slutt kun trenger å forholde oss til én diabetes-app.

Digital insulinpenn

Et annet nytt produkt som har kommet den siste tiden er en digital insulinpenn som kommuniserer direkte med din favorittapp. En av de store fordelene med de nye digitale insulinpennene er at de husker hvor mye insulin du satte, og når. Dermed unngår du å sette insulin to ganger etter hverandre.

LES OGSÅ: Endelig er ny teknologi tilgjengelig

Utsikt over Barcelona der Jørgen har fått et glimt inn i diabetespasientens teknologiske fremtid på EASD

VAKRE BARCELONA. Foto: Jørgen Mjøs Nilsson.

Læringsrik tur med flotte opplevelser

Litt sightseeing i vakre Barcelona ble det også tid til. Når jeg reiser på tur tar jeg alltid med meg joggesko for å få trent litt også. Jeg vet ikke om det er en yrkesskade fordi jeg er toppidrettsutøver, men det er uansett en fantastisk måte å oppleve byen på.

Jeg er usikker på om jeg kommer til å oppleve et liv uten diabetes, men den teknologiske utviklingen går i full fart mot et mye enklere liv med diabetes. Med denne turen vil jeg si at vi med diabetes går en lys tid i møte. (Vel og merke om den nye teknologien blir godkjent og tilgjengelig i Norge).

Jeg ønsker også å si tusen takk til dere andre bloggere og til Roche for at jeg fikk gleden av å bli med.

Gleder du deg også til ny og enda bedre teknologi for behandlingen av diabetes?

LES OGSÅ: Slik var det da vi tok med bloggerne på diabeteskonferanse i Wien

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: