Endelig er ny teknologi tilgjengelig

Endelig er ny teknologi tilgjengelig

Jørgen Mjøs Nilsson
Jørgen er født i 1994 og har diabetes type 1 siden 2002. Han studerer idrettsbiologi på Norges Idrettshøgskole. Jørgen driver med roing på høyt nivå.
Publisert første gang: 15.03.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

POLITISK HJØRNE: Etter flere år hvor det offentlige helsesystemet og politikere har satt anskaffelsen av nytt utsyr på vent, der de har utredet og utredet og kastet ballen rundt i systemet, så har det nå endelig skjedd noe.

Annonse

Fredag 1. mars var for meg en gledens dag! Etter flere år med utålmodig venting har Sykehusinnkjøp nå besluttet at vi som har diabetes endelig skal få tilgang til den nyeste teknologien. Nå vil helsetjenesten dekke utstyret som ikke har vært tilgjengelig på det norske markedet.

De gangene jeg har møtt andre med diabetes fra våre naboland i Europa, har jeg blitt svært misunnelig når de har vist frem den nye teknologien som vi i Norge har vært årevis bak. Den tid er forhåpentligvis forbi.

LES OGSÅ: Kunstig intelligens – er dette fremtidens hjelpemidler?

Vil gi en enklere treningshverdag

Endelig kan jeg få blodsukkerdata rett på mobilen eller på klokka. For meg vil det gjøre livet som toppidrettsutøver litt enklere. Når jeg trener vil jeg ikke lenger måtte stoppe opp for å sjekke hva blodsukkeret er.

Nå som CGM kan kommunisere med klokka kan jeg ta en rask titt mens jeg sitter i robåten. Jeg vil få en CGM som er mer pålitelig og nøyaktig. Jeg vil slippe å stikke meg i fingeren morgen og kveld for å kalibrere. En ny og smartere CGM vil forbedre mine prestasjoner på trening, og forhåpentligvis i konkurranse.

Annonse

LES OGSÅ: Konkurrerer mot verdens beste roere – Da må jeg ha kontroll på blodsukkeret

endelig er ny teknologi tilgjengelig

Foto: Privat.

Forenkler hverdagen til de som har barn med diabetes

For foreldre fører det å ha et barn med diabetes til ekstra utfordringer og bekymringer. Nattesøvnen kan bli forstyrret på grunn av redsel for at barnet skal få føling. Nå kan foreldre endelig følge med på barnas blodsukker direkte fra sin mobil, uansett hvor barnet befinner seg. Når barnet sover vil man kunne bli varslet direkte på mobilen hvis det oppstår en føling.

I løpet av kort tid blir det nye utstyret tilgjengelig på sykehusene og vi kan endelig ta det i bruk! Jeg gleder meg stort til å få teste det ut.

Jeg håper at dette er slutten på at nye hjelpemidler setter seg fast i det offentlige byråkratiet. I fremtiden når det kommer ny teknologi, håper jeg vi i Norge kan ta dette i bruk med en gang.

Kanskje vi en dag kan bli best i verden på behandling av diabetes?

LES OGSÅ:  – Pasientene skal få et best mulig tilbud, sier helseminister Bent Høie

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
5/5 1 tilbakemelding
Del: