Månedens mening: På tide med et kompetanseløft!

Månedens mening: På tide med et kompetanseløft!

Mette Engebretsen
Leder for markedstilgang og samfunnskontakt - ‎Roche  Diagnostics Norge AS, Diabetes Care
Publisert første gang: 26.02.23

I kronikken: «Diabetes hos eldre: Heller kake enn tørr bolle!» fikk vi høre om pappaen til Gry Lillejordet, diabetessykepleier i Diabetesforbundet, som ikke fikk kake på sykehjemmet fordi han hadde diabetes. Og som datteren sa: «Sånn bør det ikke være. For eldre mennesker mot slutten av livet handler det om livskvalitet, ikke om stålkontroll på blodsukkeret.

I et webinar for sykepleiere som jobber i kommunehelsetjenesten kom det frem at typiske utfordringer er at helsepersonell ikke vet hva de skal gjøre når blodsukkeret blir for høyt.

Annonse

Noen får ikke insulin, andre får den ikke på riktig tidspunkt. Mye helsepersonell vet heller ikke hvilke medisiner pasientene går på, eller de vet ikke når medisinene bør gis. Det sier seg selv at det må et kompetanseløft til! Eldre med diabetes har krav på dyktige fagfolk rundt seg som klarer å ivareta deres diabetes på en trygg og god måte, og ikke minst har de krav på å spise god kake!

Les kronikken: Diabetes hos eldre: Heller kake enn tørr bolle!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: