Kremete ertepasta med tahinisaus

Kremete ertepasta med tahinisaus

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: ca 69 gram (med grønn ertepasta)
Hvorav fiber: 22 gram

Ertepasta er et alternativ til vanlig pasta, og har litt mindre karbohydrater.

Pastaretter kan for noen oppleves utfordrende med tanke på blodsukkerregulering, da de ofte inneholder en god dose karbohydrater. Skal du spise pasta er det selvfølgelig alltid lurt å velge en fullkornsvariant, men den siste tiden har det også blitt et mye bedre utvalg av pasta laget av blant annet bønner, linser og erter. (PS! Ønsker du noen alternativer til pasta kan du sjekke ut disse tipsene.)

Disse variantene har som oftest litt mindre karbohydrater, og mer proteiner og fiber en vanlig pasta, og er derfor et godt alternativ for blodsukkeret. I denne pastaretten har jeg brukt en grønn pasta laget av erter (kjøpt på Rema 1000), som inneholder dobbelt så mye protein og tre ganger så mye fiber som vanlig spagetti, samt ca 20 g mindre karbohydrat per 100 g pasta.

Prøv deg gjerne frem med de ulike variantene på markedet, og finn din favoritt.

PRØV GJERNE: Hjemmelaget pasta med skvallerkål

Ingredienser

2 porsjoner 

ertepasta med tahinisaus og grønnsaker

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

2 stk gulrøtter
1 rød paprika
1 rødløk
1 ss olivenolje
1 ts provencekrydder
salt + pepper
140 g ertepasta (for eksempel Økologisk Penne Ertepasta, Rema 1000)
en god neve fersk spinat
4 stk soltørket tomater
1 ts grov sennep
1 ts dijon-sennep
2 ss tahini
ca 3 ss kokevann fra pastaen
1 boks kikerter (ca 230 g)
2 ss frø etter ønske (jeg brukte gresskarfrø, solsikkekjerner og pinjekjerner)

PRØV GJERNE: Grønn lasagne – vegetarisk og smakfull

Fremgangsmåte

1. Begynn med grønnsakene som skal i ovnen. Del paprika og rødløk i strimler, og gulrøtter i mellomstore biter. Ha på en bakeplate, ringle over olivenolje, salt, pepper og provencekrydder og bak i ovnen (gjerne med grillelement) på 230 grader i 10-15 minutter.

2. Kok pasta etter anvisning på pakken i lettsaltet vann med litt olje i.

3. Finhakk de soltørkede tomatene i små biter, og vend sammen sennep, tahini og litt kokevann fra pastaen til en jevn saus. Skyll kikertene godt og vend dem inn i tahinisausen.

4. Finhakk spinat og vend sammen spinat, kokt pasta og tahini-kikertene. Topp med bakte grønnsaker og ristede frø.

PRØV GJERNE: Pizza med blomkålbunn

CGM
5/5 (1 Review)
Del: