Kunne dette blitt den perfekte diabetesapp?

Kunne dette blitt den perfekte diabetesapp?

Kjell Arild Ueland
Født i 1969, pappa til 3 og har hatt diabetes type 1 siden 1981. Merker nå slitasjen som diabetesen har gitt meg, men er opptatt av trening og prøver å ha et positivt og humoristisk syn på livet.
Publisert første gang: 04.04.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Tenk om vi kunne bestille «den perfekte diabetesappen». Hva ville det vært? Hva burde den kunne gjøre? Jeg og mine medbloggere har satt sammen en liste med hva vi tror trengs for å skape den den beste diabetesappen noensinne.

Annonse

Apper noe man er nødt til å forholde seg til i dagens teknologiske verden. Det finnes en app for det meste, og ofte lurer jeg på hvordan vi egentlig klarte oss tidligere.

Det finnes massevis av apper der ute som er laget for å gjøre hverdagen lettere for oss med diabetes. Dette har det blitt skrevet om tidligere her på Levmeddiabetes. Det finnes apper for blodsukkerkontroll, for aktivitet og trening, for matvarer og karbohydratregistrering og for å føre logg. Og det er bare toppen av isfjellet.

Bakdelen med alle disse appene er at det blir veldig mange apper å forholde seg til. Tenk om vi bare hadde én app som styrte alle appene for oss? Eller om vi hadde én app som gjorde alt det de andre appene gjør til sammen.

Da hadde vi kanskje hatt tid til å se hverandre inn i øynene igjen, i stedet for å sitte å stirre inn i en skjerm store deler av dagen.

I februar var vi i Berlin på diabeteskonferansen ATTD og fikk et innblikk i fremtiden når det gjelder behandling av diabetes. Der ble jeg utfordret til å skrive en artikkel om dette; hva som ville vært den perfekte app for oss med diabetes.

Annonse

Jeg tok utfordringen og snakket høyt om dette med mine kollegaer her på Lev med diabetes.

LES OGSÅ: mySugr: – Dette er den beste appen jeg har klart å finne 

Ingredienser som «den beste appen» trenger

La oss forestille oss at vi kunne bestemme hva «den perfekte appen» skulle kunne gjøre. Hvis vi kunne skrive en ønsket ingrediensliste og levere den til en genial app-utvikler som fikk drømmer til å gå i oppfyllelse. Hva skulle vi be om? Hva bør den perfekte diabetesappen kunne gjøre for oss?

den perfekte diabetesappen bør kunne hjelpe med alt

Illustrasjonsfoto: Getty Images.

Emilie, Jørgen og Thomas, som alle blogger for Lev med diabetes, kom med mange kreative forslag. I tillegg har jeg selvfølgelig også gjort meg opp min egen mening rundt dette.

La meg oppsummere våre tanker rundt hva den perfekte appen burde inneholde:

  • Full oversikt på blodsukkeret, med mulighet til å lese av alle tilgjengelige CGM systemer
  • Mulighet til å scanne matvarer for raskt å kunne lese av innholdet av karbohydrater, fett og proteiner
  • Legge inn planlagt aktivitet
  • Sørge for at insulinpumpa gir rett mengde insulin, basert på disse opplysningene
  • Gi forslag til mengde og type mat ved føling
  • La appen fungere som en kombinert pulsklokke/CGM og insulinpumpe

Mine personlige tanker er at med en slik app ville vi vært et steg videre på veien mot Closed Loop System. (CLS). CLS, som også kalles en kunstig bukspyttkjertel, er noe det jobbes mye med rundt om i verden for tiden, og som helt sikkert kommer til å bli neste steg innenfor diabetesbehandling.

Om vi da ikke er så heldige at det plutselig dukker opp en kur som gjør at vi alle slipper å forholde oss til denne sykdommen. Det hadde vært enda bedre.

Hva synes du at den perfekte diabetesappen burde gjøre for deg?

LES OGSÅ: Sosiale medier er den viktigste kanalen for å nå ut til oss med diabetes

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: