Smarte apper for de med diabetes

Smarte apper for de med diabetes

Stine Helén Tunstrøm
Redaktør for Lev med diabetes
Publisert første gang: 14.02.19 | Sist redigert: 26.02.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Alle som har diabetes vet at det kan være mye å holde styr på i hverdagen, men i dag finnes det tross alt en app for nesten alt. Vi har plukket ut noen av våre favoritter, og kanskje kan en av disse gjøre hverdagen litt enklere for deg?

Annonse

Kanskje hender det du lurer på hvor mye karbohydrater det egentlig er i måltidet du har foran deg. Kanskje skulle du gjerne hatt en automatisk logging av blodsukkeret slik at du kunne få et helhetlig bilde av hvordan det står til. Kanskje skulle du ønske at en alarm kunne advare dine pårørende når du har føling?

Heldigvis er det meste mulig i dag. Alt du trenger er en smarttelefon. Vi har sett på noen av de ulike appene som finnes der ute, som er spesielt nyttige for personer med diabetes, og plukket ut et knippe favoritter.

NB! Appenes stjernerating er fra 31. januar 2019.

LES OGSÅ: Kunstig intelligens – er dette fremtidens hjelpemidler?

Apper som kan kobles sammen med blodsukkerapparatet

mySugr: Diabetes Tracker Log
4,4 * i Apple App Store
4,6 * i Google Play
Pris: Gratis nedlastning

Annonse
smarte apper

DIABETESDAGBOK: mySugr og Contour kan kobles sammen med blodsukkerapparatet. Foto: Skjermdump.

Denne diabetesappen er en diabetesdagbok som erstatter manuell logging både for de med type 1 og type 2 diabetes. mySugr er et av de ledende mobile diabetesplattformene på markedet, og kan integreres med Accu-Chek Guide, samt kobles med Accu-Chek Mobile ved hjelp av en adapter. Ved hjelp av Bluetooth overfører apparatet resultatene trådløst til appen på en smarttelefon. På den måten har du samlet all din informasjon på ett sted. mySugr hjelper deg med å holde kontroll på blodsukkerverdier, oversikt over karbohydratinntak, logging av insulinbruk og å unngå føling og høyt blodsukker. Loggingen er kjapp og enkel og gir deg daglig statistikk, gjennomsnittlig blodsukkerverdi, estimert HbA1c og du kan ta ut en PDF-rapport med oversiktlige grafer som du kan gi til helsepersonell.

CONTOUR™ DIABETES app
3,4 * i Apple App Store
Pris: Gratis nedlastning

Denne appen er utviklet av Ascensia Diabetes Care US Inc og kan synkroniseres med CONTOUR NEXT ONE-smartmåleren for monitorering av blodsukkeret. Her kan du loggføre kosthold, aktiviteter og legemidler, og du kan få påminnelser om blodsukkermåling, se insulindoser, karbohydrater og blodsukkerresultater i én visning.

LES OGSÅ: mySugr: – Dette er den beste appen jeg har klart å finne


Apper som gir trygghet

DiabetesID
4,4* i Apple App Store
3,8* i Google Play
Pris: Gratis nedlastning

Denne diabetesappen er utviklet av Diabetesforbundet og fungerer som et personlig ID-kort for deg som har diabetes type 1 eller type 2. Appen viser tydelig hva som skal gjøres hvis du trenger hjelp, for eksempel ved føling eller insulinsjokk, slik at du kan få normalisert blodsukkeret. Den kan også bidra til at du får rask legehjelp, og du kan kontakte Diabeteslinjen direkte fra appen. Lagre DiabetesID i bildegalleriet og legg det som bakgrunn på låst telefonskjerm. Appen har flere språkvalg, slik at den også er nyttig å bruke på reise utenlands.

smarte apper

TRYGGHETSAPPER: DiabetesID, diasend og DiabetesGuard. Foto: Skjermdump.

Diasend
2, 7 * i Google Play
Ingen vurdering i App Store
Pris: Gratis nedlastning

Appen diasend® er et diabetessystem som kan laste opp og visualisere informasjon fra flere glukosemålere, insulinpumper, CGM’er og en rekke aktivitetsmåler-apper. Informasjonen kan enten lastes opp i appen, eller på diasend.com med en diasend® Uploader eller diasend® Transmitter. Dette gjør at du kan samle all din informasjon på ett sted, og ha tilgang til det på din smarttelefon.

DiabetesGuard
3,2* i Apple App Store
Ingen vurdering i Google Play
Pris: Gratis nedlasting

DiabetesGuard er en app som er utviklet av SmartCare for å gi ekstra trygghet til personer med diabetes. Ved hjelp av et alarmsystem varsler appen dine nærmeste dersom du får føling eller trenger hjelp. Pårørende som varsles trenger ikke å ha en smarttelefon, det er tilstrekkelig med en vanlig mobiltelefon med sms-funksjon. I tillegg til alarmfunksjonene kan du med DiabetesGuard også bestille klargjøring av din e-resept.

LES OGSÅ: KRONIKK – Pasientene må hjelpes til å hjelpe seg selv


Apper om kosthold og karbohydrater

Karbo&Insulin+
2,4 * i Apple App Store
Pris: Kr. 44,-

smarte apper

NÆRINGSINNHOLD: Karbo&Insulin+ og Nutrimo -Næringsinnhold. Foto: Skjermdump.

Denne appen er utviklet av Norsk Diabetikersenter som en hjelp til de med insulinbehandlet diabetes, og til de som er foreldre til et barn med diabetes. Appen gir deg oversikten over karbohydratmengden i vanlige norske matvarer, og beregner total mengde karbohydrater i et måltid. Du kan også lage din egen database med de matvarene du oftest spiser.

Nutrimo – Næringsinnhold
4,3* i App Store
Ikke tilgjengelig for Android
Pris: Kr. 55,-

Nutrimo er en app som gjør det mulig å søke opp en matvare og få en detaljert visning av alle næringsstoffene. Inneholder 1652 norske matvarer, samt informasjon om 38 forskjellige næringsstoffer, og har en enkel visning av andel karbohydrater, fett og protein. Det er også mulig for brukerne å foreslå nye matvarer. Basert på informasjon fra Matvaretabellen 2017, Mattilssynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo.

Hvilke apper bruker du?

LES OGSÅ: Slik leser du hva matvarene inneholder

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: