Ett år uten godteri!

Ett år uten godteri!

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 07.02.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg har helt siden jeg fikk diagnosen vært opptatt av å leve som før, med få unntak. Jeg har spist det jeg ville og satt insulin deretter. I år har jeg derimot bestemt meg for et nyttårsforsett for 2019. Jeg vil forsøke å ikke spise godteri på ett år.

Annonse

Jeg har funnet ut at selv om jeg kan spise hva jeg vil, så betyr det ikke at jeg må det. Mindre søtsaker gir meg mer stabilt blodsukker, og det er dette jeg ønsker.

Jeg skal ikke slutte å spise sukker fullstendig, fordi det vil gjøre det svært vanskelig for meg ved følinger. Jeg vil kun redusere inntaket med godteristoppen, og håper at jeg vil få til det.

LES OGSÅ: Hvilken sukkererstatning bør du velge?

Midlertidig glede

Godteri gjør ikke noe godt, annet enn midlertidig og kortvarig glede. Det er ikke godt for et øre, så hvorfor er det så vanskelig å slutte?

Dessverre har sukker blitt en avhengighet, og denne midlertidige gleden har betydd  litt for mye for meg i hverdagen da den på sett og vis overgår ønsket om god helse. Dette vil jeg få slutt på.

Annonse

LES OGSÅ: 5 gode tips til et mer stabilt blodsukker

Føling

For å oppnå målet skal jeg tenke at jeg elsker helsen min mer enn godteri.

Den eneste ettertanken jeg har i forhold til dette nyttårsforsettet, er hva jeg skal gjøre ved føling. Godteri er lite og får lett plass i lomma eller vesken, og er veldig praktisk følingsmat sånn sett.

Jeg kan fortsatt spise kaker og kjeks (i begrenset mengde) i 2019, men dette tar større plass og er upraktisk å ha med på for eksempel treningsturer.

Jeg tenker derfor å begynne og bruke sukkerdrikker og energibarer ved føling. Eventelt druesukker som nødløsning, hvis jeg vil ha med meg det som tar minst mulig plass.

LES OGSÅ: Det kan koste deg dyrt med sukkerfrie alternativer

Prioritere riktig

Jeg er sikker på at jeg kan klare dette, men det krever riktig tankegang og prioritering. For å oppnå målet skal jeg tenke at jeg elsker helsen min mer enn godteri. Jeg har mer lyst på stabilt blodsukker enn sjokolade. Jeg håper og tror at jeg skal klare denne utfordringen.

PRØV GJERNE: Sukkerfritt snop du kjapt lager selv

Har du noen erfaringer med godterifri og diabetes?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: