Sukkerfritt snop du kjapt lager selv

Sukkerfritt snop du kjapt lager selv

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 16.05.18 | Sist redigert: 01.10.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Kcal per gelefigur: 0 kcal

Heldigvis finnes det masse sukkerfritt godteri lett tilgjengelig i butikkhyllene. Likevel kan det av og til være morsomt å lage det selv, i alle fall når det tar kort tid og krever få ingredienser.

Dette ”gummigodteriet” er gøy å lage sammen med barna. Det er enkelt, tar kort tid, er helt uten sukker og smaker supergodt. Første gang jeg laget dem sammen med barna, forsvant alt i løpet av minutter.

Annonse

De ble veldig gode og alle likte dem. Det er ikke alltid en selvfølge med sukkerfri mat eller bakst jeg lager.

I denne oppskriften har jeg brukt en sukkerfrie gelepose. Du kan lage det med gelatinpulver og saft, men med geleposen er du garantert et bra resultat.

LES OGSÅ: Sukker? Jada, bare med måte!

Jeg kjøpte min pose med gele på Kiwi til 10 kroner, med smak av bringebær og jordbær. En pose ga 24 godterier og stykkprisen blir meget billig kontra å kjøpe ferdig sukkerfritt smågodt. Og det er stas å by på noe man har laget selv, selv om basisen er en pose med ferdiggele.

Du trenger:

1 pose Eldorado sukkerfri gele

Annonse
Sukkerfritt snop

Foto: Kristi Herje Haga

1,5 dl vann

Sukrinmelis til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Kok opp 1,5 dl vann og rør ut pulveret i det kokende vannet. Du må røre kraftig slik at alt pulveret blir oppløst.

La blandingen avkjøles i noen minutter før du heller den i en form eller i en silikonform (disse får du tak i på Søstrene Grene, Clas Ohlson, Kitchen og flere andre butikker).

La avkjøle i kjøleskap i minst en time. Del opp i passelige biter og rull dem i sukrinmelis.

Supergode, søte og dekorative. Passer også som en liten gave når man er bedt bort eller som bordpynt til bursdagsbord eller festbord. Disse er også glutenfrie.

PRØV GJERNE: Himmelske lakriskuler

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
3/5 6 tilbakemeldinger
Del: