Himmelske lakriskuler

Himmelske lakriskuler

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 08.02.18 | Sist redigert: 22.02.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 45 g per 100

Rågode lakriskuler! Og ikke nok med det: De inneholder mye karbohydrater og er fine dersom du innimellom trenger å få opp blodsukkeret.

Annonse

Disse lakriskulene smaker som godteri, men i motsetning til vanlig godteri, så inneholder disse mange av de byggeklossene kroppen vår faktisk trenger; Omega-fettsyrer, aminosyrer, vitaminer, mineraler og sporstoffer.

Ingredienser:

150 g myke dadler
80 g valnøtter
1 toppet ss lakrispulver (helsekost)
Ev 1-2 ss vann
Litt lakrispulver til å rulle kulene i

Slik gjør du:

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

OBS! Dadlene bør være myke før du setter blenderen på (hvis de er for seige kan den fort ryke!). Legg de eventuelt litt i vann eller bruk et par ss vann i røra.

Putt alt i blenderen og kjør til det er en glatt masse. Rull massen til kuler, og rull kulene i lakrispulver til slutt.

Håper de faller i smak!

Annonse

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

PRØV GJERNE: Lag dine egne snickerskuler – helt uimotståelige

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: