
Uimotståelige snickerskuler
Karbohydrater: ca 45 g per 100
Det er så enkelt å lage godteri som både smaker godt og gjør godt. I tillegg til å gi energi bidrar disse kulene med viktige vitaminer og mineraler – et skikkelig godt alternativ til vanlig sjokolade!
Karbohydrater og blodsukker
Dadler inneholder mye karbohydrater, og det er i all hovedsak mengden karbohydrater i et måltid som bestemmer hvor mye blodsukkeret skal stige. Disse kulene vil derfor kunne påvirke blodsukkeret ganske mye, iallefall hvis du spiser mange. Men i tillegg til karbohydratene bidrar naturlig søt mat også med viktige mikronæringsstoffer (vitaminer, mineraler og sporstoffer). Det er fordelen med å lage godteri som er søtet med tørket frukt i stedet for vanlig sukker. Vanlig sukker inneholder nemlig bare energi, ingen vitaminer og mineraler.
Ingredienser:
100 g salte peanøtter
200 g dadler (eventuelt bløtlagt noen timer, dersom du ikke har en veldig god blender)
½ ts vaniljepulver
1 stor ss kokosolje
Prøv også: Nydelige sommerdesserter – helt uten sukker
Slik gjør du:
1. Kjør peanøtter til mel i blenderen.
2. Ha i resten av ingrediensene og kjør til det er blitt en fin og ganske glatt blanding.
3. Trill passe store kuler av røra og sett i kjøleskapet. Holder seg minst et par uker.
Lag mange og kos deg med litt om gangen, hvis du klarer… For disse er gode!
Prøv også: Frisk og søt ostekake med snickersbunn, glutenfri og blodsukkervennlig