Frisk og søt ostekake med snickersbunn – glutenfri og blodsukkervennlig
Denne oppskriften har jeg fra Linda Stuhaug, som lager fantastiske retter og desserter som er svært blodsukkervennlige! Denne friske ostekaka er helt uten sukker og gluten, og trenger ikke engang å stekes. Fremgangsmåten er overraskende enkel – perfekt helgekos uten dårlig samvittighet!
Snickersbunn:
- 70 g glutenfrie havregryn
- 100 g peanøtter
- 6 store dadler
- 25 g smelta smør
Bland sammen havregryn, peanøtter og dadler (ta ut steinene), og kjør i en foodprocessor til du har en smuldrete og litt klissen masse. Smelt smøret og rør sammen. Bruk engangshansker for å «klemme» blandingen godt sammen. Hell over i en bakepapirkledd rund kakeform og press godt ned med fingrene. Sett i fryseren mens du lager ostekakeblandingen.
Ostekakefyll:
- 3 dl lettmelk
- 300 g gresk yoghurt
- 200 g philadelphia light
- 4-5 ss sukrin pluss
- 2 vaniljestang
- 6 plater gelatin
Kok opp melk, sukrin pluss og vaniljestengene på svak varme. Skrap ut frøene av vaniljestengene og tilsett frøene og stengene i melkeblandingen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, før du presser vannet godt ut. Når melkeblandingen er ferdig oppvarmet tar du ut vaniljestengene og rører inn gelatinplatene.
I en annen bolle blander du sammen den greske yoghurten og philadelphia light. Rør så inn melkeblandingen til du har en klumpfri røre. Anbefaler å bruke visp!
Ta ut kakebunnen av fryseren og hell over ostekakefyllet. Sett i kjøleskapet i 4-5 timer.
Når kaka har stått noen timer i kjøleskapet pynter du med friske bær og sitronmelisse, for en sommerlig og frisk ostekake!
Kaka ble delt på 10 stykker, så næringsinnhold per kakestykke ser ca. sånn ut:
- Kcal: 180
- Protein: 7,5 g
- Karbohydrater: 19 g
- Fett: 9 g
Finn flere herlige oppskrifter her!
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.