Frisk og søt ostekake med snickersbunn – glutenfri og blodsukkervennlig

Frisk og søt ostekake med snickersbunn – glutenfri og blodsukkervennlig

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 22.08.14 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Denne oppskriften har jeg fra Linda Stuhaug, som lager fantastiske retter og desserter som er svært blodsukkervennlige! Denne friske ostekaka er helt uten sukker og gluten, og trenger ikke engang å stekes. Fremgangsmåten er overraskende enkel – perfekt helgekos uten dårlig samvittighet!

Annonse

Snickersbunn:

  • 70 g glutenfrie havregryn
  • 100 g peanøtter
  • 6 store dadler
  • 25 g smelta smør

Bland sammen havregryn, peanøtter og dadler (ta ut steinene), og kjør i en foodprocessor til du har en smuldrete og litt klissen masse. Smelt smøret og rør sammen. Bruk engangshansker for å «klemme» blandingen godt sammen. Hell over i en bakepapirkledd rund kakeform og press godt ned med fingrene. Sett i fryseren mens du lager ostekakeblandingen.

ostekake02

Ostekakefyll:

  • 3 dl lettmelk
  • 300 g gresk yoghurt
  • 200 g philadelphia light
  • 4-5 ss sukrin pluss
  • 2 vaniljestang
  • 6 plater gelatin

Kok opp melk, sukrin pluss og vaniljestengene på svak varme. Skrap ut frøene av vaniljestengene og tilsett frøene og stengene i melkeblandingen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, før du presser vannet godt ut. Når melkeblandingen er ferdig oppvarmet tar du ut vaniljestengene og rører inn gelatinplatene.

I en annen bolle blander du sammen den greske yoghurten og philadelphia light. Rør så inn melkeblandingen til du har en klumpfri røre. Anbefaler å bruke visp!

ostekake03

Ta ut kakebunnen av fryseren og hell over ostekakefyllet. Sett i kjøleskapet i 4-5 timer.
Når kaka har stått noen timer i kjøleskapet pynter du med friske bær og sitronmelisse, for en sommerlig og frisk ostekake!

ostekake06

Kaka ble delt på 10 stykker, så næringsinnhold per kakestykke ser ca. sånn ut:

Annonse
  • Kcal: 180
  • Protein: 7,5 g
  • Karbohydrater: 19 g
  • Fett: 9 g

Finn flere herlige oppskrifter her!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: