Betryggende symptomer 

Betryggende symptomer 

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 14.02.19 | Sist redigert: 03.10.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Det høres kanskje litt rart ut, men jeg er så glad for at jeg har diabetes med symptomer. Symptomer på både høyt og lavt blodsukker.

Annonse

Det er deilig å ha tryggheten om at kroppen min kjenner når blodsukkeret beveger seg på farlige baner. For meg gir de en tydeligere og mer effektiv trygghet enn diabeteshjelpemidler.

Flere symptomer

Jeg skulle egentlig ønske jeg hadde flere symptomer, for da hadde jeg kanskje gjort mer for å unngå dem. Misforstå meg rett, jeg er veldig glad og takknemmelig for at jeg har det så bra som jeg har det. Jeg tror bare at motivasjonen til å «beseire» sykdommen hadde økt i takt med de negative opplevelsene med den.

Jeg skulle også ønske at symptomene mine kom raskere, for da kunne jeg kanskje stoppet den negative kurven før det var for sent.

LES OGSÅ: Diabetes ER en stor del av livet mitt

Lite motivasjon

Jeg tror et av hovedproblemene til mange personer med diabetes er nettopp dette med mangel på motivasjon når det gjelder å regulere sykdommen. Det er i hvertfall mitt. En fulltids sykdom som vår tar ofte for mye plass. Men i mitt tilfelle tar den kanskje for lite…

Annonse

LES OGSÅ: Fikk psykiske plager av diabetes

«Få» konsekvenser

Jeg tror at en av årsakene til at dette problemet eksisterer, er at de langsiktige konsekvensene er nettopp det; langt vekke. Likevel er de ofte mer nært forestående enn vi er klar over. Vi har liten eller ingen mulighet til å forutse når kapillærene våre taper kampen mot blodsukkerkurvene, eller når nyrene våre har fått nok.

LES OGSÅ: 8 vanlige symptomer på diabetes

Bry deg

Ikke alle med type 1 diabetes kjenner symptomene på høyt og lavt blodsukker før det er for sent. Spesielt i kombinasjon med lite motivasjon kan det fort bli en håpløs situasjon. Det beste rådet jeg kan gi er: å bry deg. Ta blodsukkeret seriøst. Ikke ta lett på svingninger.

Lytt til kroppen. Men om den ikke forteller deg nok må du benytte andre hjelpemidler. Det er her jeg må bli flinkere selv; både til å måle blodsukkeret regelmessig og bry meg mer.

LES OGSÅ: Diabetesen og jeg er som et dårlig ekteskap

 

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: