Jeg kan nok være litt Dr. Jekyll & Mr. Hyde

Jeg kan nok være litt Dr. Jekyll & Mr. Hyde

Kjell Arild Ueland
Født i 1969, pappa til 3 og har hatt diabetes type 1 siden 1981. Merker nå slitasjen som diabetesen har gitt meg, men er opptatt av trening og prøver å ha et positivt og humoristisk syn på livet.
Publisert første gang: 01.11.18 | Sist redigert: 15.03.23

Når blodsukkeret svinger er jeg ikke alltid helt meg selv, jeg kan bli til et menneske som jeg rett og slett ikke liker. Det bor en liten Mr. Hyde i meg (uten ondskapen da, selvsagt).

Kjenner du til historien om Dr. Jekyll & Mr. Hyde? Dette er en historie som foregår i London på slutten av 1800 tallet og er skrevet av Robert Louis Stevenson.

Annonse

Kort fortalt så er Mr. Hyde en ond person som herjer gatene i London på nattestid. Han driver blant annet og mishandler en liten jente. Etter hvert som historien utvikler seg så viser det seg at Mr. Hyde og Dr. Jekyll er en og samme person.

Dr. Jekyll er i utgangspunktet en snill person som driver og eksperimenterer med diverse narkotiske stoffer og dermed trer inn i en verden han ikke husker å befinne seg i. I denne verdenen blir han til ondskapen selv, gjennom Mr. Hyde.

LES OGSÅ: Velkommen til ekstraordinært styremøte innerst i den mørkeste delen av hjernen min

Det svinger fra «Jeg har rett», til «Jeg beklager»

Som en med diabetes føler jeg meg mange ganger som Dr. Jekyll & Mr. Hyde. Ikke det at jeg driver og mishandler folk, men ustabilt blodsukker får meg noen ganger til å reagere på måter jeg ikke liker.

Dette er forbannet vondt å forholde seg til, for der og da så er selvfølgelig min oppførsel «rett» og alle andre kan bare ryke og reise om de ikke er enige med meg.

Annonse
Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Illustrasjonsfoto: Pexels.

I etterkant så innser jeg jo at jeg hadde føling, eller et blodsukker som var på vei til å skyte i været. Og da er man der igjen; dårlig samvittighet, prøve å gjøre det godt igjen, bygge opp tillit til de som er glad i meg. Og håpe på at neste gang så blir alt så mye bedre.

LES OGSÅ: Slik opplever jeg å ha lavt blodsukker

Skulle helst bare kverka fyren

Om Mr. Hyde får lov til å komme frem for ofte, over kort tid, så har han alliert seg med en annen dårlig kompis som blir kalt «Styggen på ryggen». Når disse to får alliert seg, ja da er det slitsomt å være meg. Jeg hater disse fyrene!

Jeg ønsker ikke å være slik, jeg ønsker å være meg selv og ikke den Mr. Hyde som diabetesen til tider får meg til å bli. Jeg synes dette er jævlig urettferdig for meg selv og ikke minst de som er glad i meg.

Jeg har ikke bedt om denne dritten og mitt høyeste ønske er å ta livet av Mr. Hyde, en gang for alle!

LES OGSÅ: Når diabetesen dytter deg i veggen – er det feigt å gi seg?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
5/5 1 tilbakemelding
Del: