6 spørsmål til min kone!

Kjell Arild Ueland
Født i 1969, pappa til 3 og har hatt diabetes type 1 siden 1981. Merker nå slitasjen som diabetesen har gitt meg, men er opptatt av trening og prøver å ha et positivt og humoristisk syn på livet.
Publisert første gang: 12.09.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg vet at det er mange som sitter der ute og har valgt å leve et liv med en partner med diabetes. Det må sikkert til tider være en utfordring. Det er nok en grunn til at presten snakker om «i gode og onde dager».

Annonse

Vi med diabetes er jo mennesker som alle andre, men det er sikkert flere enn jeg som blir litt «annerledes» når følinger, og annen dritt som følger denne sykdommen, ødelegger dagene for oss.

Uansett så har jeg gått og tenkt på dette med å intervjue henne, kona mi. Hvordan vil hennes ord bli om jeg virkelig tør å spørre henne litt ut om dette? Må innrømme at jeg var livredd for hva jeg skulle begi meg ut på. Tenk om dette skulle ødelegge alt av harmoni og balanse i forholdet og hjemmet vårt.

Jeg ofrer meg for menneskeheten og hopper ut i det. Verden fortjener å vite!

LES OGSÅ: «Jeg skulle ønske at pappa ikke hadde diabetes»

1: Hva tenkte du om diabetes når vi møttes?

Hege: Jeg hadde ikke noe forhold til det. Visste at det var en sykdom der kroppen sluttet å produsere insulin, men hadde ikke peiling på hva dette medførte i det daglige. Som for eksempel konsekvensene av blodsukkersvingninger.

Annonse

2: Hva tenker du om diabetes i dag?

Hege: Å, herregud…..dette kan det jo skrives 50 sider om. Men dette er en av de større utfordringene som livet gir og som jeg ikke visste noe om da vi møttes. Jeg vet jo mye mer om sykdommen i dag, og jeg har jo måttet ringe til sykebilen et par ganger opp igjennom årene.

LES OGSÅ: Slik reagerer andre på at jeg har diabetes

3. Hvordan er det å leve med en med diabetes?

Hege: Det er til tider et rent helvete å leve med en partner med diabetes. Når det står på som verst så kunne man gjerne ønsket seg et annet liv. Og jeg må telle til 10 mange ganger mens det står på og bare vente til ting går over. Noen ganger teller jeg helt til 100.

– Men på bunnen så er du jo veldig god, da!

4. Hva gjør diabetesen min med deg?

Hege: Til tider så må jeg kanskje tenke meg om flere ganger før jeg sier ting. Noen ganger blir jeg usikker og nervøs og må tenke meg om flere ganger før jeg sier det jeg har på hjertet. Det hender at jeg «glemmer» sykdommen, men blir raskt påminnet det og får det servert direkte i trynet med en kvass kommentar av et eller annet slag.

LES OGSÅ: Når diabetesen dytter deg i veggen – er det feigt å gi seg?

5. Hva er din største frykt når det gjelder diabetes?

Hege: At du havner i koma og aldri våkner igjen. Da kunne det vært veldig greit og betryggende å få tilgang til den CGM-appen som du har nevnt for meg.

6. Bringer diabetes noe positivt med seg?

Hege: NEI!!!!! Du har fått en sykdom som du ikke har bedt om å få og dette bringer ingenting positivt med seg. Jeg ser ingenting positivt med diabetes, forteller hun.

Jeg tipper at det er mange med både type 1 og type 2 diabetes som kjenner seg igjen her, eller var det bare jeg som fikk meg en aha opplevelse? (PS! Vi er fortsatt gift og glad i hverandre ?)

LES OGSÅ: Frivillig støttespiller – Jeg er takknemlig for at han holder ut

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: