Jeg savner hjelp og tilpasset behandling!

Jeg savner hjelp og tilpasset behandling!

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 12.06.18 | Sist redigert: 18.06.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg skulle ønske at vi som har diabetes kunne få bedre hjelp til å oppnå god blodsukkerkontroll, der vi selv trenger det som mest.

Annonse

Selv om man vet teorien bak riktig behandling, så er det noe helt annet å sette planene ut til verks og ha suksess i praksis.

Hjelp i hjemmet

Personlig skulle jeg ønske at helsepersonell fokuserte mer på hvilke endringer man bør gjøre hjemme, for å gjøre oss godt rustet til et langt liv med diabetes.

Da jeg ble diagnostisert fikk jeg beskjed om at jeg kunne leve akkurat slik som før, men det kan jeg ikke.

Det å leve «helt normalt» har ført til et høyt langtidsblodsukker og en blødning på ett øye, samt mye vanskeligheter med å tilrettelegge livet for en kronisk sykdom.

LES OGSÅ: Å takle livet med diabetes

Annonse

Tilpasse hverdagen

Jeg forstår at diabetessykepleiere og menneskene rundt oss ikke kan gjøre mer enn å komme med råd og tips. Resten av jobben må vi dessverre gjøre selv.

Likevel, selv om det kanskje ikke lar seg gjøre i praksis, skulle jeg sårt ønske at jeg kunne ha med meg en diabetessykepleier hjem for en dag.

Jeg vil få tips til hvordan jeg kan tilpasse hverdagen min enda bedre til min diabetes, eller bedre; tilpasse diabetesen til hverdagen min.

LES OGSÅ: God hverdag med diabetes

Livsstilsendring

Hvis jeg hadde sett et eksempel av hvordan en dag i en annen person med diabetes sitt liv er, så tror jeg det hadde hjulpet meg mye.

Da jeg fikk diagnosen ble jeg kun sendt hjem med utstyr. Hverdagen min endret seg ikke, foruten noen ekstra stikk her og der.

Men i retrospekt ser jeg at jeg burde gjort en livsstilsendring med en gang.

LES OGSÅ: Diabetes – en usynlig sykdom?

Mer fokus på fremtiden

Det er ikke for sent å gjøre endringer. Men det er garantert vanskeligere nå enn det kunne ha vært om jeg startet med gode rutiner fra begynnelsen av.

Jeg skylder ikke på helsepersonellet. Men jeg synes det definitivt bør bli mer fokus på dette med å klare å takle en kronisk sykdom langsiktig.

LES OGSÅ: Humor gjør det lettere å leve med diabetes

Hva er dine erfaringer? 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 1 tilbakemelding
Del: