Fra Lindesnes til Nordkapp – til fots!

Fra Lindesnes til Nordkapp – til fots!

Kjell Arild Ueland
Født i 1969, pappa til 3 og har hatt diabetes type 1 siden 1981. Merker nå slitasjen som diabetesen har gitt meg, men er opptatt av trening og prøver å ha et positivt og humoristisk syn på livet.
Publisert første gang: 30.04.18 | Sist redigert: 11.02.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Mitt livs eventyr har startet. Jeg skal gå fra Lindesnes til Nordkapp! Jeg har gledet meg noe sinnsykt, men til tider har jeg vært så redd at jeg har hatt vondt i magen.

Annonse

Det hele startet som en tanke en dag jeg var ute for å samle mine daglige skritt på min ferd mot 1 million skritt. Med litt matematisk tankegang så kokte det hele ned til at det dreier seg om å doble den fysiske aktiviteten jeg holder på med for tiden.

Om man sier det slik så høres det ikke så langt ut, og jeg tenkte «hvorfor ikke? La meg prøve dette».

Dermed så er jeg her jeg er nå. Jeg har blogget mye om dette på min personlige blogg; KjellArild.no, og jeg har vært så stor i kjeften at nå må jeg bare gjennomføre.

Om du ønsker å bli med meg på noen meter, eller en dag eller to, må du bare ta kontakt med meg. Jeg setter utrolig pris på selskap underveis.

LES OGSÅ: Skritt for skritt går Kjell Arild seg til et bedre liv

Annonse

Hva om diabetesen slår seg vrang?

Så var det dette med diabetes da. Jeg skal gå store deler av turen alene og velger derfor å følge veier og stier der det er mennesker i nærheten.

Alle med diabetes vet hva som kan skje om man får en føling der man mister orienteringsansen, eller blir bevistløs.

Eller hva om kroppen virkelig slår seg vrang og man opplever hyperglykemi? (Det har jeg opplevd før, og håper det aldri skjer igjen).

Da kan det kanskje være greit at det er en sjanse for å få hjelp da.

Mat og insulin – to ting jeg MÅ ha nok av i sekken

En annen ting er dette med mat. Når man skal vandre langt hjemmefra er det viktig at man har med alt det man trenger i ryggsekken. Har jeg nok mat med meg? Har jeg rett mat med meg? Hvor langt er det mellom hver mulighet til å kjøpe seg mat?

Dette er sånne angst-tanker jeg har hatt en del av den siste tiden. Dagene vil bli fylt med 6 til 8 timer med gåing. Hvordan vil dette påvirke mitt behov for insulin?

Her er det mye som skal testes ut når det gjelder min diabetes. Spørs om jeg ikke sitter med en doktorgrad i selvinnsikt når jeg kommer hjem.

Eventyret mitt starter lørdag 28. april kl 1200 fra Lindesnes fyr. Første del av turen går fra Lindesnes, via Evje og mot Hønefoss. Derfra skal jeg komme meg inn på Pilegrimsleden og følge den så langt den går.

Hvor på min ferd treffes vi? Ta kontakt med meg på kjellarild@kjellarild.no, eller på min Facebookside.

PS: Er det noen andre diabetikere som har gått Lindesnes – Nordkapp?

LES OGSÅ: Å gå er den enkleste måten å komme i form

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: