Første ferie alene med barna

Første ferie alene med barna

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 17.04.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Dette er en milepæl for meg. Etter snart 12 år med diabetes type 1 tør jeg endelig dra på ferie alene med barna mine.

Annonse

Dette er noe jeg har vært redd for og ikke tatt sjansen på tidligere. Men nå er billettene bestilt og vi skal på ferie, bare vi tre!

Det har vært flere grunner til at jeg ikke har dratt alene på ferie med barna før nå. Men den største årsaken er at jeg har vært engstelig for å dra alene hvis noe skjer med meg på grunn av diabetesen.

LES OGSÅ: Slik unngår jeg å få føling på reisen

Tenk hvis jeg får veldig lavt blodsukker og havner på sykehus? Og vi er i et fremmed land langt hjemmefra?

Jeg tenker med grøss og gru på hva som hadde skjedd med barna mine og hvor redde de eventuelt hadde blitt. Det hadde jeg aldri tilgitt meg selv å utsette dem for.

Annonse

Selvsagt er dette katastrofetanker og en minimal risiko for at det vil skje. Men jeg er skrudd sammen slik at jeg tenker alle mulige scenarier.

LES OGSÅ: Å reise alene til Paris med diabetes

Store gutter

Barna mine er nå 13 og 9 år. Han på 13 snakker og gjør seg forstått på engelsk og kan også ta vare på han minste dersom det skulle skje noe.

Jeg har heldigvis aldri hatt så lavt blodsukker at jeg ikke kan ta vare på meg selv, men jeg vet jo at det kan skje.

Har jeg føling kan jeg trenge litt ro og tid for meg selv, og det er ingen problem nå som barna er store.

Reiser til en kjent plass

Turen går til Spania og til et sted jeg er godt kjent og kjenner mange. Derfor er det nesten som å dra sammen med flere på tur.

Stedet vi skal til har både sykepleier og lege tilgjengelig dersom det skal bli nødvendig. Alle snakker norsk og det er trygt og godt å være der.

Barna har ikke vært der tidligere, men kommer raskt til å bli kjent med området og de som jobber der. Trygt for mor, som er litt over gjennomsnittet engstelig!

LES OGSÅ: Hverdag versus ferie – hva er best?

CGM

Den absolutt viktigste årsaken til at jeg nå begir meg ut på denne ferien, er at jeg har fått CGM (kontinuerlig blodsukkermåler). Den har gitt meg et nytt liv og kontroll og oversikt over blodsukkeret.

Med den kan jeg være mer trygg og ser om blodsukkeret går opp eller ned. Helt uvurderlig når jeg for eksempel skal kjøre leiebil på ukjent vei midt på natten (vi kommer sent frem).

Den blir også fin å ha når jeg skal trene i varmen og under sol og bad. Med den kan også barna sjekke blodsukkeret mitt hvis de har lyst.

De synes faktisk det er gøy å følge med hvordan det ligger an og sier ofte i fra dersom de synes det er for høyt eller lavt!

LES OGSÅ: Endelig ferie! Hva må du huske på når du har diabetes?

Lei snø – vil ha varme

Denne vinteren har vært snørik på Østlandet. Det har vært helt fantastisk, men nå begynner det faktisk å bli nok…

Jeg vil ha vår. Derfor drar vi til varmere strøk. Nå vil vi alle ha sol og varme. Vi satser på at det blir en suksess og at blodsukkeret spiller på lag under hele reisen.

Jeg er både spent og optimistisk, men aller mest gleder jeg meg masse til en ferie med de fineste gutta i verden!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: