Nam…Sjokoladechiapudding!

Nam…Sjokoladechiapudding!

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 04.01.18 | Sist redigert: 10.10.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Inneholder 107 kcal og 1,3 gram karbo per porsjon

Selv om jeg har diabetes type 1, spiser jeg dessert hver dag. Dessertene er selvsagt sukkerfrie og jeg lager dem selv.

Annonse

Valget falt på chiapudding med kakao, en næringsrik dessert som smaker supergodt!

Det skal være enkelt og kjapt, samtidig som det skal smake godt. Jeg lager mye gele av sukkerfri saft, og proteinfluff av eggehviter med ulike sukkerfri siruper.

Superfrøet Chia

Denne gangen hadde jeg lyst til å prøve meg på noe nytt, men som fortsatt er enkelt og ikke krever for mange ingredienser.

Internett florerer av oppskrifter, og mange av dem inneholder superfrøet chia. Dette bruker jeg i bakst, og har lenge tenkt å eksperimentere med dem i flere retter. Valget falt på chiapudding med kakao, en næringsrik dessert som smaker supergodt!

Foto: Pixabay

Chiafrø er bra for fordøyelsen og inneholder rikelig med omega-3, fiber, proteiner, vitaminer, mineraler og antioksidanter. De inneholder lite karbohydrater (husk å lese på innholdsfortegnelsen for å finne de med minst karbohydrater) og gir en minimal blodsukkerstigning.

LES OGSÅ: Næringsinnhold versus matglede

Annonse

Til en porsjon trenger du:

5 gram råkakao

15 gram chiafrø sorte

1,5 dl usøtet mandelmelk

litt salt

½ ts vaniljepulver

sukkerfri søtning etter smak, f.eks. stevia, sukrin eller splenda

LES OGSÅ: Tips til enkle valg som bidrar til et karbohydratredusert kosthold

Slik gjør du:

Rør godt sammen alle ingrediensene, smak til med hvor mye søtning du ønsker å tilsette. Jeg synes kakaosmaken forsvinner dersom jeg tilsetter for mye søtning, og bruker svært lite. Men dette er smak og behag.

Sett puddingen i kjøleskapet og rør i den et par ganger den første timen. La den stå kaldt i minst tre timer, gjerne natten over. Nytes alene, eller med sukkerfri vaniljesaus, kesam eller Yoplait dobbel null vaniljeyoghurt.

Håper det smaker!

PRØV OGSÅ: Bringebærgrøt med chiafrø og kokos

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: