Frokost: Bringebærgrøt med chiafrø og kokos

Frokost: Bringebærgrøt med chiafrø og kokos

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 23.01.15 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

En normal frokost for mange nordmenn består av brødskiver med diverse pålegg, og vil nok i stor grad inneholde en god del karbohydrater. Med diabetes er det meget hensiktsmessig å starte dagen med et måltid som er vennlig med blodsukkeret, og legger et godt grunnlag for en stabil dag. Det er selvfølgelig helt fint mulig å få til det hvis man tenker gjennom hva slags brød og hva slags pålegg men bruker, men det kan være fint å variere med andre frokoster innimellom. Denne herlige grøten burde gjøre både øyne, munn, mage og blodsukkeret veldig fornøyd. Grøten inneholder lite karbohydrater, mye sunt fett i form av mellomlange mettede fettsyrer fra kokos, samt protein, fiber, kalium og omega-3 fra chiafrøene. Chiafrø trekker til seg mye væske, og virker derfor som bindemiddel i grøten. De bidrar også med økt metthetsfølelse og er supre for fordøyelsen. Grøten er både glutenfri og laktosefri, og burde derfor passe de aller fleste.

Annonse

Varier toppingen ut i fra det du liker best. Alt av frukt og bær passer utmerket. Vil du ha litt ekstra energi og crunch anbefaler jeg en neve nøtter eller en ss nøttesmør, feks usaltet peanøttsmør. Hvis du vil unngå banan grunnet høyt innhold av karbohydrater, topp feks med blåbær og ferske bringebær.

Denne grøten er også super å ha med seg i en boks eller et glass på farten, og kan like fint spises som en lett lunsj eller et mellommåltid / dessert.

bringebærfrokost4[2]

 

Bringebærgrøt med chiafrø og kokos

1 posjon

  • ca 100 g bringebær, ferske eller opptinte frossene
  • 2 ss chiafrø
  • 2 ss kokosmasse
  • 1 krm ren vanilje / frø fra vaniljestang (kan fint droppes)
  • 2 dl kokosmelk

Totalt innhold karbohydrat i grøt (uten topping): ca 14 g

Annonse

FORSLAG TIL TOPPING:

  • banan
  • kiwi
  • peanøttsmør
  • kanel

Mos bringebærene og vend inn kokosmasse, chiafrø og evt vanilje. Rør inn melken. Grøten skal nå være veldig rennede, fordi chiafrøene absorberer masse væske, og vil gi den en kremet og fyldig konsistens imorgen tidlig. La stå i en tett boks i kjøleskapet over natten, for eksempel et syltetøyglass. Topp med banan, kiwi og peanøttsmør, eller alt annet av frukt / bær du finner passende. Håper det smaker.

GOD MORGEN!

bringebærfrokost2

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: