Været påvirker blodsukkeret mitt

Været påvirker blodsukkeret mitt

Linda Terwindt
Født i 1983 og har to barn. Linda har hatt diabetes type 1 siden 1991. Hun har to utdannelser innen helsevesenet; hjelpepleier og apotektekniker. Linda synes det er viktig å bidra til å spre riktig informasjon om diabetes
Publisert første gang: 23.06.16 | Sist redigert: 18.04.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Man skulle virkelig ikke tro at ALT påvirker blodsukkeret? Men joda, til og med svingninger i været.

Annonse

Når varmen kommer snikende begynner liksom blodsukkeret mitt å knurre. Det lager åpenbart ingen lyd, men virker tydelig misfornøyd med situasjonen.

Det kommer noe ukjent på denne nordlige halvkulen på denne tiden av året – nemlig varme. Og gudene forby at blodsukkeret lot «humla surre» som om ingenting hadde skjedd.

LES OGSÅ: Styrketrening for bedre blodsukkerkontroll

«Som en vårdag i Bergen»

Det er både høyt og lavt. Det er både vinter og vår – alt iløpet av en dag.

Variasjoner fra 1,8 til 19,9 iløpet av 24 timer. Og jeg satt ikke for mye på rumpa eller putta i meg for mye av hverken den ene eller det andre på disse gitte dagene.

Annonse

Det er som en vårdag kan være her i Bergen. Vi begynner dagen med vår, fortsetter med sommer og avslutter med høst og vinter.

LES OGSÅ: Diabetes i varmen: Thomas gir deg sommertipsene

Kan svingningene kanskje ha en mer komplisert forklaring?

Aktivitetsmåleren min tikket inn på alt fra 132%  til 150% aktivitet på nivå 2 disse dagene. Greit det til å være en ellers ganske bedagelig småbarnsmor. Men jeg satt på ingen måte på rumpa denne dagen.

Kan det være pollenallergien som slo inn på blodsukkerverdien? Kan ikke huske fra år til år at den gjør det nemlig. Eller er det en mer komplisert forklaring?

LES OGSÅ: Få en energiboost denne våren

Det stabiliserer seg til slutt – heldigvis

Blodsukkeret har nå, etter nesten en uke med varme, kommet seg opp (og ned) på mer behagelige tall.

Det har stabilisert seg til normalen. Og jeg håper det blir der resten av våren og sommeren, så får jeg heller notere denne årlige begivenheten bak øret til neste år (tror jeg gjorde det i fjor også). Om jeg klarer å huske det er en helt annen sak…

Er det bare jeg som har det sånn?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: