Gulrotpannekaker – uten sukker
Karbohydrater per pannekake: ca. 15 gram. Hvorav fiber: ca. 3 gram.
Har du lyst på en ordentlig deilig helgefrokost? Prøv noen nydelige gulrotpannekaker! Pannekakene er krydret godt og smaker nesten som gulrotkake.
Pannekakene er også helt glutenfrie, laget med hjemmelaget kokosmel og havremel, og helt uten sukker. Synes du det er vanskelig å få et godt resultat når du bruker glutenfritt mel? Tilsett en teskje med fiberhusk og vips blir røra blir tykk og fin og enkel å steke!
Tips!
Fiber Husk, også kjent som psyllium husk, er et rent fiberprodukt som selges i de fleste butikker. Du finner det som regel i glutenfri-hylla. Fiber husk er et fantastisk produkt når du baker glutenfritt, fordi det absorberer mye fuktighet og gjør deigen fast og elastisk.
Siden det kun er rent fiber øker det heller ikke blodsukkeret, men bidrar tvert imot til en jevn og stabil blodsukkerstiging. Prøv en teskje i røra neste gang du baker!
PRØV OGSÅ: Müslibarer med peanøttsmør
Ingredienser
Gir ca. 10-12 pannekaker.
4 egg
2,5 dl yoghurt naturell
3 dl valgfri melk
4 dl havregryn
2 dl tørket kokosmasse
2 ts bakepulver
2 ts psylliumhusk/fiberhusk
1 ss kanel
1 ts kardemomme
1 krm tørket ingefær
1 krm allehånde
3 store gulrøtter, revet
Smør til steking
PRØV OGSÅ: Vaffeltoast av havremel – uten sukker
Fremgangsmåte
Visp eggene sammen i en bolle sammen med yoghurt og melk.
Ha havregryn og kokosmasse i en blender eller foodprosessor og mal det til fint mel.
Vend så alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle, og rør inn den våte blandingen. Juster eventuelt med mer havregryn til konsistensen er passe.
Skrell og riv gulrøttene og vend inn i røra.
Stek tykke, mellomstore pannekaker med smør i pannen.
Server med rørte jordbær, yoghurt, fersk frukt eller bær.
PRØV OGSÅ: Glutenfrie, søte pannekaker helt uten sukker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.