Glutenfrie pannekaker helt uten sukker

Glutenfrie pannekaker helt uten sukker

Avatar
blogger om friluftsliv, kosthold og trening på ingridsblogg.no. Hun har mange oppskrifter uten sukker og hvetemel, og er opptatt at en sunt og næringsrikt kosthold. Hun jobber også som guide i DNT og har lang erfaring i fjellet.
Publisert første gang: 31.05.14 | Sist redigert: 01.10.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Hva med pannekaker til lunsj i helgen? Denne oppskriften er helt uten sukker og hvetemel og passer derfor utmerket for deg med diabetes.

Annonse

Oppskriften er levert av ingridsblogg.no.

Du kan også bruke denne oppskriften til å lage middagspannekaker. Det gjør du enkelt ved å droppe sukrin og kardemomme fra ingredienslisten.

PS! Fiberhusk får du tak i på store matbutikker eller i helsekost. Om du ikke får tak i dette kan du erstatte det med lik mengde kruskakli (men vær oppmerksom på at det ikke er glutenfritt).

PRØV OGSÅ: Deilig mandel- og kokoskake med kandiserte blomster

Ingredienser

Oppskrift til 3-5 stk

Annonse

2 egg
85 gram kesam eller tyrkisk yoghurt
40 gram mandelmel
10 gram fiberhusk
1 ss sukrin
1 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
0,5-1 dl vann

PRØV OGSÅ: Gulrotpannekaker

Fremgangsmåte

1. Bland alle ingrediensene i en bolle.

2. Du velger vannmengde etter hvor tykke du vil ha dem, men husk at røra blir tjukkere når den har stått litt på grunn av fiberhusken.

3. Stek pannekakene i en smurt stekepanne på svak varme i ca 2 minutter (de skal såvidt ha begynt å bli faste på toppen) før du snur de.

4. Ikke prøv å snu dem for tidlig, da går de fort istykker!

5. Stek de kort på andre siden, og legg de på et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir svampete mens du steker opp resten av røra.

6. Server med sukrin, brunost eller syltetøy uten tilsatt sukker. Velbekomme!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: