Deilig mandel- og kokoskake med kandiserte blomster

Deilig mandel- og kokoskake med kandiserte blomster

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 02.07.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 27,8 i hele kaken

Jeg elsker å bake. Hva er da bedre enn en mandel- og kokoskake som er lett å lage og som er saftig og god?

Annonse

Jeg har vært ute og plukket karser til kandisering, men det er noe du kan droppe. Det tar litt tid, men de fleste spiselige blomster kan kandiseres og brukes til pynt på kaker og desserter. Å kandisere er ganske enkelt – det er bare å pensle eller dyppe blomstene i eggehvite og strø med sukrin eller tagatesse. Legg så blomstene på papir til de er tørket og oppbevar i tett boks.

De holder seg i flere måneder, og det er så kjekt å ha sukkerfri kakepynt klar til bruk. Men som nevnt, du får en god kake uten denne pynten hvis du ikke har tid å sysle med dette.

Dette trenger du:

KAKEBUNN:

  • 100 gram malte mandler
  • 50 gram kokosmel
  • 1/2 ts Xanthan gum
  • 5 egg
  • 5 dråper sitron-essens
  • 5 dråper mandel-essens
  • 60 gram Tagatesse
  • 2 ts bakepulver

Hvis du bruker fettredusert kokosmel, så må du tilsette ett ekstra egg. Fettredusert har mindre karbohydrater, så det blir en smakssak. I denne oppskriften er det ikke brukt fettredusert mel.

PYNT:

Annonse
  • 50 gram sukrinmelis
  • 3 ss vann
  • 3-4 dråper mandel-essens
  • hakkede mandler
  • eventuelt kandiserte blomster

Slik gjør du:

BUNN:

Mal eller kjør mandlene i en kjøkkenmaskin med kniv. Bland mandelmelet med kokosmel, Xanthan gum, og bakepulver.

Skill eggene og pisk eggeplommene med tagatesse og essenser. Tilsett melblandingen i eggedosisen. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i deigen.

Smør en kakeform (28 cm i diameter). Fyll deigen i og stryk den glatt med en slikkepott.

Stek på 180 grader i ca. 30 minutter (til kaken er lysebrun)

kokoskake

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

PYNT:

Bland sukrinmelis, vann og essens sammen og stryk utover kaken med en skje. Strø hakkede mandler og kandiserte blomster på glasuren før den stivner.

For flere kaker, se bloggen min: www.mintype1mat.no

PRØV OGSÅ: Himmelsk god avokadokake

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
3.5/5 2 tilbakemeldinger
Del: