Himmelsk god avokadokake

Himmelsk god avokadokake

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Karbohydrater i hele kaken: 37,2 gram

Himmelsk god avokadokake – lavkarbo og superlett å lage.

Denne avokadokaken spiser jeg faktisk med god samvittighet, enten det er til frokost eller til fest.

Accu-Chek Mobile - Boots

Avokado har en kremaktig konsistens og inneholder mye godt enumettet fett. Den inneholder også, blant annet, E- vitamin; et antioksidant som beskytter mot oksidativt stress. I tillegg er avokado utrolig lav på karbohydrater, 0,4 per 100 gram. Så ja, den kan spises uten å måtte tenke på blodsukkeret.

Denne oppskriften inneholder heller ikke sukker eller mel, derfor kan dette kalles en lavkarbokake.

Og så er avokado veldig lett å få tak i, i motsetning til mange andre eksotiske frukter og grønnsaker med lavt karbohydratinnhold. Alle matbutikker har avokado i sitt sortiment.

Dette trenger du:

Bunn:

120 gram malte mandler
100 gram kokosmasse
2 ss kokosolje
40 gram fibersirup (clear)

Himmelsk god avokadokake

Foto: Benedicte Knudsen

Topp:

ca. 600 gram avokado
600 gram philadelphiaost, naturel
2 dl sukrinmelis
1 lime

Accu-Chek Mobile - Boots

Pynt:

Limeskall
Mørk sjokolade (85 % kakao)

Slik gjør du:

Bunn:

  1. Rist de malte mandlene og kokosmassen i en tørr panne til det er gyldent.
  2. Hell massen i en kjøkkenmaskin med kniv eller blender.
  3. Tilsett kokosfett og fibersirup.
  4. Kjør i blenderen til en grøtlignende masse.
  5. Trykk så deigen godt ned i en bakepapirkledd kakeform.
  6. Mos avokadoene i en bakebolle.
  7. Tilsett kremost, limesaft (press saften ut av den delte limen, skallet skal brukes som pynt) og sukrinmelis og visp sammen til en tykk krem.
  8. Hell kremen over bunnen.

Pynt:

Riv over limeskall og sjokolade som pynt.

Sett i kjøleskapet til den er stiv nok til å skjære i (Jeg lot den stå i flere timer, men den er sikkert klar før det). Håper det smaker 🙂

PRØV GJERNE: Saftig sjokoladekake med kokoskrem og bær

Kilde: Matvaretabellen

For flere oppskrifter, se www.mintype1mat.no.

0/5 (0 Reviews)
Del: