Himmelsk god avokadokake

Himmelsk god avokadokake

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 23.08.18 | Sist redigert: 03.02.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater i hele kaken: 37,2 gram

Himmelsk god avokadokake – lavkarbo og superlett å lage.

Denne avokadokaken spiser jeg faktisk med god samvittighet, enten det er til frokost eller til fest.

Annonse

Avokado har en kremaktig konsistens og inneholder mye godt enumettet fett. Den inneholder også, blant annet, E- vitamin; et antioksidant som beskytter mot oksidativt stress. I tillegg er avokado utrolig lav på karbohydrater, 0,4 per 100 gram. Så ja, den kan spises uten å måtte tenke på blodsukkeret.

Denne oppskriften inneholder heller ikke sukker eller mel, derfor kan dette kalles en lavkarbokake.

Og så er avokado veldig lett å få tak i, i motsetning til mange andre eksotiske frukter og grønnsaker med lavt karbohydratinnhold. Alle matbutikker har avokado i sitt sortiment.

Dette trenger du:

Bunn:

120 gram malte mandler
100 gram kokosmasse
2 ss kokosolje
40 gram fibersirup (clear)

Himmelsk god avokadokake

Foto: Benedicte Knudsen

Topp:

ca. 600 gram avokado
600 gram philadelphiaost, naturel
2 dl sukrinmelis
1 lime

Annonse

Pynt:

Limeskall
Mørk sjokolade (85 % kakao)

Slik gjør du:

Bunn:

  1. Rist de malte mandlene og kokosmassen i en tørr panne til det er gyldent.
  2. Hell massen i en kjøkkenmaskin med kniv eller blender.
  3. Tilsett kokosfett og fibersirup.
  4. Kjør i blenderen til en grøtlignende masse.
  5. Trykk så deigen godt ned i en bakepapirkledd kakeform.
  6. Mos avokadoene i en bakebolle.
  7. Tilsett kremost, limesaft (press saften ut av den delte limen, skallet skal brukes som pynt) og sukrinmelis og visp sammen til en tykk krem.
  8. Hell kremen over bunnen.

Pynt:

Riv over limeskall og sjokolade som pynt.

Sett i kjøleskapet til den er stiv nok til å skjære i (Jeg lot den stå i flere timer, men den er sikkert klar før det). Håper det smaker 🙂

PRØV GJERNE: Saftig sjokoladekake med kokoskrem og bær

Kilde: Matvaretabellen

For flere oppskrifter, se www.mintype1mat.no.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: