Saftig sjokoladekake med kokoskrem og bær

Saftig sjokoladekake med kokoskrem og bær

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 25.08.16 | Sist redigert: 17.01.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per stykke (en kake = 12 stk.) = ca. 18 gram (ikke medregnet bær som topping)

Saftig sjokoladekake er fyldig og saftig med mye sjokoladesmak. Den er ikke så veldig søt, men toppet med krem laget av det fete i kokosmelken smaker den helt nydelig.

Annonse

Kaken er fri for både melk og gluten (hvis du bruker glutenfrie havregryn), og det kan jo i blant være lurt. Mel av nøtter og havregryn lager du enkelt selv ved å mikse det i en blender. Det er et billig og sunt alternativ til glutenfrie melblandinger og lignende.

Saftig sjokoladekake med kokoskrem

  • 5 egg
  • 2 godt modne bananer
  • 3 ss kokosolje (evt. smør), smeltet
  • 1-2 dl søtning (juster etter type, anbefaler ca 1,5 dl Sukrin Gold)
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl mandler
  • 1 dl hasselnøtter
  • ca. 1 dl bakekakao
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1 krm ren vanilje

Kokoskrem

  • en boks fullfett kokosmelk, kjøleskapskald
  • en klype ren vanilje
  • 2 ss søtning, siktet sukrinmelis / dråper etc (evt honning)
  • 1 ts revet sitronskall
  • 1 ts revet appelsinskall

Fremgangsmåte for kaken:

Begynn med å male havregryn, hasselnøtter og mandler til mel i en foodprosessor eller blender. Ha så alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Juster kakaomengden etter hvor sterk du liker den. Med 1 dl kakao får du en sterk kakaosmak.

Ha så egg, kokosolje, søtning og banan i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Vend den våte blandingen i det tørre til du har en relativt fast kakedeig.

Ha deigen over i en smurt rund kakeform, og stek på 180 grader i 25-30 minutter. Kaken skal være litt myk i midten. Sjekk med en pinne.

Kaken smaker aller best etter en dag i kjøleskapet, så lag den gjerne kaken dagen før servering!

Annonse

Fremgangsmåte for kokoskremen:

Rett før servering lager du kokoskremen. Når kokosmelk står kaldt i kjøleskapet vil innholdet skille seg, slik at innholdet består av en flytende og en hard masse. Det er sistnevnte du skal bruke for å lage kremen.

Skrap ut den harde massen og vend inn vanilje, sitronskall, appelsinskall og honning før du pisker med en vanlig visp.

Bre toppen av kaken med kremen og ha over friske bær. Voila!

Foto: Hanna Dale

Foto: Hanna Dale

 

PRØV GJERNE: Sjokoladekake uten mel

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: