Müslibarer med peanøttsmør

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: 15 gram (hvorav 4 gram fiber)

En müslibar er fin å ha når sulten melder seg, og er derfor super å ha liggende i veska som et lite mellommåltid. Disse egner seg også utmerket som turgodt, for eksempel på årets påskeskitur, eller som en liten snack til ettermiddagskaffen. Ofte inneholder muslibarer mye sukker, men disse har lite sukker og mindre karbohydrater en de du får kjøpt i butikken. Bruk gjerne kunstig søtning i form av sukrin eller liknende, hvis du ønsker det.

Du trenger

8 stk

 • 1 klype salt
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl mandler (eller andre nøtter etter ønske)
 • 3 dl havregryn
 • 0,5 dl søtning (feks Sukrin Gold)
 • 50 g smør
 • 25 g kokosfett (ca 2 ss, kan byttes ut med smør)
 • 3 ss peanøttsmør
 • 20 g mørk sjokolade (70% eller mørkere)

Fremgangsmåte

Rør sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smelt smør, kokosfett og søtning sammen med peanøttsmøret i en liten kjele. Rør så det våte inn i det tørre. Kle en liten form med bakepapir (min var ca 20×15), og press den fuktige røra hard ned i formen. Flat ut med en skje. Smelt sjokolade og ringle sjokoladen over formen. Sett formen kaldt i minst 30 minutter, før du skjærer ruter i ønsket størrelse med en skarp kniv. Oppbevar i kjøleskap.

Tips!

 • Bytt ut mandler med andre typer nøtter. Både valnøtter, hasselnøtter, peanøtter og/eller cashewnøtter blir godt her!
 • Dropp gjerne sjokoladen hvis du ønsker det, eller legg til ekstra sjokolade som et helt lag på toppen.
 • Havregryn kan byttes ut med speltflak eller andre gryn etter ønske.

 

Del: