vaffeltoast

Vaffeltoast av havremel – uten sukker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per vaffeltoast: 19 gram
Hvorav fiber: 4,5 gram

Med riktige ingredienser kan vafler fint spises til hverdags. Og vaffeltoast er også et godt alternativ til brød.

Vafler behøver slett ikke være karbo-bomber.

Denne varianten er supergod med ost og salt pålegg, og egner seg godt å lage toast av. Forøvrig er den selvfølgelig også god som sandwich, uten å toastes.

PRØV OGSÅ: Grove matvafler – uten sukker og hvetemel

Ingredienser

vaffeltoast

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

4 vafler

1 stk banan
2 stk egg
4 ss yoghurt naturell eller kesam
1 dl havremel
1 dl havregryn
1 ts bakepulver
1 krm salt
smør til steking

Toast:
1 stk vaffel
1 ss kremost naturell
en neve spinat
2 skiver hvitost
¼ avocado

PRØV OGSÅ: Toast av speltlompe

Fremgangsmåte

1. Mos banan sammen med eggene. Vend inn yoghurt og alle de tørre ingrediensene til du har en relativt fast røre. Juster evt røra med litt vann, melk eller mere mel til du har en røre med fast konsistens.

2. Stek vaflene i smurt vaffeljern.

3. Smør kremost på den ene halvsiden av en vaffel. Topp med spinat og ost, og brett i to.

4. Legg vaffelen tilbake i vaffeljernet og stek til osten har smeltet. Topp med avocado.

PRØV OGSÅ: Fransk ostesmørbrød: Croque Madame

Del: