Vaffeltoast av havremel – uten sukker

Vaffeltoast av havremel – uten sukker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 25.05.18 | Sist redigert: 05.08.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat per vaffeltoast: 19 gram
Hvorav fiber: 4,5 gram

Med riktige ingredienser kan vafler fint spises til hverdags. Og vaffeltoast er også et godt alternativ til brød.

Annonse

Vafler er kanskje noe mange holder seg unna, men vafler behøver slett ikke være karbo-bomber. I hvert fall ikke hvis du lager vafler uten sukker og uten hvetemel.

Denne varianten er supergod med ost og salt pålegg, og egner seg godt til å lage toast av. Forøvrig er den selvfølgelig også god som sandwich, uten å toastes.

PRØV OGSÅ: Grove matvafler – uten sukker og hvetemel

Ingredienser

vaffeltoast

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

4 vafler

1 stk banan
2 stk egg
4 ss yoghurt naturell eller kesam
1 dl havremel
1 dl havregryn
1 ts bakepulver
1 krm salt smør til steking

Annonse

Toast: 1 stk vaffel
1 ss kremost naturell
en neve spinat
2 skiver hvitost
¼ avocado

PRØV OGSÅ: Toast av speltlompe

Fremgangsmåte

1. Mos banan sammen med eggene. Vend inn yoghurt og alle de tørre ingrediensene til du har en relativt fast røre. Juster evt røra med litt vann, melk eller mer havremel til du har en røre med fast konsistens.

2. Stek vaflene i smurt vaffeljern.

3. Smør kremost på den ene halvsiden av en vaffel. Topp med spinat og ost, og brett i to.

4. Legg vaffelen tilbake i vaffeljernet og stek til osten har smeltet. Topp med avocado.

PRØV OGSÅ: Fransk ostesmørbrød: Croque Madame

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
5/5 1 tilbakemelding
Del: