Grove matvafler – uten tilsatt sukker og hvetemel

Grove matvafler – uten tilsatt sukker og hvetemel

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 08.02.18 | Sist redigert: 09.02.23
Karbohydrat per vaffelplate: 15 g
Karbohydrat per 100 g: 49 g, hvorav fiber: 3 g

Vafler behøver ikke være fulle av mel eller sukker for å være gode.

For mennesker med diabetes så er det alltid en fordel med oppskrifter på mat uten sukker, som disse grove matvaflene. De er litt sunnere enn de tradisjonelle variantene, og de smaker supergodt.

Annonse

Grove matvafler er perfekt å servere med diverse pålegg på. Og supre som et alternativ til brød, enten det er til lunsj eller til kvelds.

LES OGSÅ: Grovt bananbrød med havre og valnøtter

Ingredienser

Gir 12 vaffelplater

1 banan
4 stk egg
4 ss cottage cheese
4-6 dl melk

5 dl havregryn (malt til mel)
3 ss potetmel eller maismel
1 ts bakepulver
1 krm salt
1 ts kanel + 1 ts kardemomme (kan droppes hvis du ønsker helt nøytrale vafler)

Annonse

LES OGSÅ: Glutenfrie søtpotetscones med krydder og pekannøtter

Slik lager du grove matvafler

1. Mal havregryn til mel med en stavmikser eller miksmaster.

2. Ha banan, egg og cottage cheese til en bolle og kjør det glatt med en stavmikser.

3. Vend inn alle tørre ingredienser i eggeblandingen. Spe med melk til jevn konsistens.

4. Stek vafler i smør i et vaffeljern.

5. Server med ønsket pålegg.

LES OGSÅ: Bli kvitt søtsuget med en kopp kakao!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
4.5/5 4 tilbakemeldinger
Del: