Grove matvafler – uten sukker og hvetemel

grove matvafler servert på fat
Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per 100 g: 49 g, hvorav fiber: 3 g
Karbohydrat per vaffelplate: 15 g

Vafler behøver ikke være fulle av mel eller sukker for å være gode.

Dette er grove matvafler som er litt sunnere enn de tradisjonelle variantene, og de smaker supergodt.

Grove matvafler er perfekt å servere med diverse pålegg på. Og supre som et alternativ til brød, enten det er til lunsj eller til kvelds.

LES OGSÅ: Grovt bananbrød med havre og valnøtter

Ingredienser

Gir 12 vaffelplater

1 banan
4 stk egg
4 ss cottage cheese
4-6 dl melk

5 dl havregryn (malt til mel)
3 ss potetmel eller maismel
1 ts bakepulver
1 krm salt
1 ts kanel + 1 ts kardemomme (kan droppes hvis du ønsker helt nøytrale vafler)

LES OGSÅ: Glutenfrie søtpotetscones med krydder og pekannøtter

Slik lager du grove matvafler

1. Mal havregryn til mel med en stavmikser eller miksmaster.

2. Ha banan, egg og cottage cheese til en bolle og kjør det glatt med en stavmikser.

3. Vend inn alle tørre ingredienser i eggeblandingen. Spe med melk til jevn konsistens.

4. Stek vafler i smør i et vaffeljern.

5. Server med ønsket pålegg.

LES OGSÅ: Bli kvitt søtsuget med en kopp kakao!

Del: