Karrikikerter med stekte grønnsaker & halloumi

Karrikikerter med stekte grønnsaker & halloumi

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 11.01.24
Karbohydrater per porsjon (gjelder kun karrikikerter): 30 gram

Karrikikerter er en rett som gjør seg godt både som en rask middag alene, eller som del av et større måltid.

Kikerter er rike på fiber og planteprotein, og gunstige for god blodsukkerkontroll. Du kan fint servere karrikikertene med annet tilbehør, de passer for eksempel flott til stekt kjøtt eller fisk. Jeg serverte med halloumi, grønn bladsalat og poteter.

Annonse

PRØV OGSÅ: Fetakrem med bakt tomat

Ingredienser

2 porsjoner

1 rød løk
1 rød paprika
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
1/2 rød chili
1/2 ts paprikakrydder
½ ts karri
10 stykk cherrytomater
En boks kikerter (ca 175 g avrent)
en god neve fersk koriander
salt + pepper

PRØV OGSÅ: Squashlasagne med ricotta og feta

Karrikikerter med halloumi, grønn salat og poteter
Karrikikerter som en del av en større middag. Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Del løk og paprika i strimler og stek gyllent i olje i en stekepanne.

Annonse

2. Ha i hakket hvitløk, chili og krydder og surr videre et par minutter. Ha så i kikerter og cherrytomater delt i to. Stek videre noen minutter til, kikertene skal være møre og dekket i krydder. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer karri etter ønske.

3. Server med fersk koriander og stekt halloumi eller annet tilbehør etter ønske.

PRØV OGSÅ: Gratinerte hvite bønner

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: