Fetakrem med bakt tomat

Fetakrem med bakt tomat

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 03.07.23
Karbohydrater per pers: ca 6 gram

Fetakrem med bakt tomat er innmari god som tilbehør til både grønnsaker, kjøtt og fisk, og egner seg supert som en del av en middag med mange små retter.

Lyst på noe spennende tilbehør til grillmaten i sommer? En ekstra rett til tapasen? Eller lurer du på hvilken rett du skal ta med til sommerselskapet du er invitert til? Da kan fetakrem med bakt tomat være et supert alternativ. Denne lille retten kan også fint serveres alene med ferskt brød.

Annonse

Ingredienser

Tilbehør til 4 porsjoner

300 g cherrytomat
høvlet skall av ½ sitron
1 ss olivenolje
1 ts honning
salt + pepper
fersk timian eller oregano (kan droppes)

200 g tyrkisk / gresk yoghurt naturell (tykk)
200 g fetaost
Finrevet skall av ¼ sitron
Pepper

Fremgangsmåte

1. Ha cherrytomater i en ildfast form sammen med høvla sitronskall. Bruk gjerne en potetskreller til sitronen. Ringle over olje, honning og krydder, og vend det godt inn i tomatene. Bak i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter.

2. Smuldre fetaosten i en skål og vend inn yoghurt, sitronskall og pepper.

Annonse

3. Bre yoghurt-fetablandingen ut på et fat, og topp med de lune cherrytomatene.

4. Server umiddelbart.   

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: