Gratinerte hvite bønner

Gratinerte hvite bønner

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 17.11.23
Karbohydrater per porsjon: 35 gram (gitt 3 porsjoner per oppskrift)

Gratinerte hvite bønner er en nydelig enkel middag alene, men egner seg også fint som tilbehør til annen mat.

Server gjerne retten med en enkel grønn salat og litt godt brød. Og om du vil kan du gjerne toppe med litt ekstra parmesan eller mozzarella ved servering.

Annonse

PRØV OGSÅ: Fyldig vegetarlasagne med røde linser

Ingredienser

2 porsjoner

1/2 gul løk
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
½ rød chili
20 stykk cherrytomater
1 ts honning
2 ss tomatpuré
200 g hakkede tomater
1 dl matfløte
salt + pepper
en boks store hvite bønner (ca 250 g)
50 g revet parmesan

PRØV OGSÅ: Grilla hjertesalat med urtedressing og parmesan

Fremgangsmåte

  1. Hakk løk, hvitløk og chili og stek i olje i bunnen av en tykkbunnet gryte. Tilsett honning, cherrytomater og tomatpuré og la surre videre i noen minutter.
  2. Spe på med hakkede tomatene, og la alt putre på middels varme i 5 minutter.
  3. Ha fløte i gryta, og kjør alt glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  4. Skyll bønnene godt og ha dem i en liten ildfast form. Hell over tomatsausen og vend bønnene godt inn i den. Topp formen med revet parmesan.
  5. Bak formen i ovnen på 200 grader varmluft i ca 15 minutter.

PRØV OGSÅ: Bønnerisotto med squash og kantarell

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: