Fyldig vegetarlasagne med røde linser

Fyldig vegetarlasagne med røde linser

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 05.07.23
Karbohydrater per porsjon: 43 gram
Fiber per porsjon: 19 gram

Denne lasagnen er virkelig helt nydelig! Den er fyldig, kremet og har en dyp og rik smak. Da jeg serverte den var det faktisk ingen som bet seg merke i at den er laget uten storfekjøtt.

Hemmeligheten for en å få vegetarlasagnen skikkelig smakfull er å la grønnsaksraguen putre lenge, slik at grønnsakene får sette ordentlig smak på sausen.

Annonse

Ingredienser

Til 4 porsjoner (medium størrelse ildfast form) trenger du:

1 stor løk
2 hvitløksfedd
1/2 chili
40 gram soltørket tomat (fra olje)
Litt olje fra de soltørkede tomatene
2 gulrøtter (200 g)
1 squash (300 g)
1 liten, rød paprika (100 g)
2 bokser røde linser (tilsvarer 450 gram)
1 boks hakkede tomater
1 grønnsaksbuljong
Litt tørket timian + sort pepper
2 dl vann
2 dl matfløte
1 ss rød pesto (20 g)
En neve revet parmesan
6 fullkorn lasagneplater (tilsvarer ca. 100 gram)
200 gram revet ost

PRØV OGSÅ: Laksecurry i form med kål & søtpotet

Slik gjør du:

1) Varm litt olje i en dyp gryte. Hakk løk, hvitløk, chili og soltørket tomat. Surr dette på
medium varme til løken er myk.
2) Sett opp temperaturen litt – tilsett vann, buljong og krydder, og la det putre til
buljongen er oppløst.
3) Kutt resten av grønnsakene i små terninger og ha dem oppi gryta. Sett på lokk og kok
til grønnsakene er møre.
4) Sett varmen litt ned, skyll linsene og ha de oppi gryta sammen med hakkede tomater,
pesto, parmesan og matfløte. La dette putre til det har blitt en fyldig stuing, uten for
mye væske. Rør i bunnen fra tid til annen slik at det ikke brenner seg. Jeg lot raguen
putre og redusere i 45-60 minutter før jeg gjorde lasagnen klar for ovnen.
5) Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. Når du synes sausen er tykk nok, legg
lagvis ragu og pastaplater i en ildfast form. Start og avslutt med grønnsaksragu.
6) Stek lasagnen i ca. 35 minutter og la den avkjøles i minimum 15 minutter på før du
serverer – da blir den fastere og enkel å dele opp.
7) Serveres gjerne med en frisk salat! Selv brukte jeg spinat, ruccola, agurk, fetaost og
granateplekjerner. Håper det smaker!

PRØV OGSÅ: Pasta med cherrytomater og burrata

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
5/5 2 tilbakemeldinger
Del: