Laksecurry i form med kål & søtpotet

Laksecurry i form med kål & søtpotet

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 28.05.23
Karbohydrater per porsjon: ca 40 g

Hvis du vil spare tid så er laksecurry perfekt å lage i ovnen i stedet for i en gryte. Sunn middag på 1-2-3!

Denne formen med laksecurry, laget med kokosmelk og grønnsaker, er rik på smak og perfekt som hverdagsmiddag. Bruk gjerne andre grønnsaker etter ønske. Server med ønsket tilbehør, for eksempel ris, quinoa eller byggryn.

Annonse

PRØV OGSÅ: Middagsgrateng med grønnsaksmos og italienske smaker

Ingredienser

2 porsjoner

2 laksefileter
200 g kokosmelk
300 g grønnsakskraft
1 ss karri
1 ts paprikakrydder
¼ hodekål
½ brokkoli
1 søtpotet
1 løk
2 fedd hvitløk
½ chilli
3 cm ingefær, finhakket
pepper

PRØV OGSÅ: Laksebowl med bakt søtpotet, quinoa og avokado

Fremgangsmåte

1. Skrell søtpotet og del i små terninger. Del løken og kålen i tynne skiver, og brokkoli i buketter. Ha alle grønnsakene i en ildfast form sammen med finhakket hvitløk, chili og ingefær.

Annonse

2. Ha kokosmelk, grønnsakskraft og krydder over grønnsakene og vend det hele sammen så grønnsakene er så vidt dekket av væske. Plasser laksen midt i formen, og ringle over litt pepper.

3. Bak formen i ovnen på 220 grader i ca 30 minutter, til grønnsaker og laks er gjennomstekt.

4. Server med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Torsk med nøttelokk og ratatouille

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: