Torsk med nøttelokk og ratatouille

Torsk med nøttelokk og ratatouille

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 22.01.23
Karbohydrater per porsjon: 12 gram
Fiber per porsjon: 15 gram

Et nytt år er her, og er du som meg, så frister det nå med sunne middager proppet med fargerike grønnsaker og masse frisk smak, etter julemat og julekos!

Torsk med nøttelokk og ratatouille er mitt bidrag til en slik middagsrett. Den magre fisken krever litt oppmerksomhet for å skinne, så her har jeg laget et sprøtt nøttelokk av ristede mandler og rød pesto – digg, smakfullt og godt for kroppen. I tillegg inneholder retten grønnsaker med høyt fiberinnhold, så dette er også bra mat for magen!

Annonse

Dette trenger du til fire porsjoner:

1 rødløk
1 squash
1 aubergine
1 liten, rød paprika
1 boks hakket tomat, med basilikum og oregano
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpure
1 ss olje
Salt og pepper

4 stk torskefileter
80 gram mandler (ristet i ovn, finhakket)
30 gram rød pesto

PRØV OGSÅ: Bakt laks med blomkålpure og erter

Slik gjør du:

  1. Start med mandlene. Rist dem på litt bakepapir i ovnen på 150 grader i ca. 8 minutter. Følg med slik at de ikke blir brent. La mandlene avkjøles mens du forbereder ratatouillen. 
  2. Hakk løk og finhakk hvitløk. Kutt aubergine, squash og paprika i terninger. Surr løk og hvitløk i litt olje til løken er blank. Tilsett de andre grønnsakene og stek til de er litt møre. Tilsett hakkede tomater og tomatpure, bland godt og ratatouillen stå og putre på lav varme.
  3. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen rød pesto og hakkede mandler. Legg fiskefiletene i en ildfast form, fordel nøtteblandingen over dem og stek i ca. 15 min.
  4. Smak til rataouillen med salt og pepper før du serverer den ovnsbakte torsken på en seng av grønnsaker.
  5. Håper det smaker!

PRØV OGSÅ: Bakt torsk med tomat og spinat

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: