Bakt torsk med tomat & spinat

Bakt torsk med tomat & spinat

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 01.01.23
Karbohydrater (per porsjon): 12 gram
Fiber: 5 gram

Denne fiskeretten er nydelig hverdagsmat full av bra næring, og kan serveres med akkurat det tilbehøret du ønsker.  

De fleste av oss spiser mindre hvit fisk enn anbefalt, og synes kanskje det er krevende å tilberede hvit fisk på en enkel måte. Ved å bake fisken med grønnsaker i ovnen sparer du tid, og får en smakfull og lur middag. Bruk gjerne andre grønnsaker etter ønske, men tomat og torsk passer ekstra godt sammen. 

Annonse

TIPS: Denne fiskeretten passer fint servert både med quinoa, pasta, ris, grovt brød eller annet tilbehør etter ønske. Jeg serverte med en blanding av quinoa og bønner for et proteinrikt og fiberrikt måltid.

PRØV OGSÅ: Lun gresskarsalat med kålrabi & tahinidressing

Ingredienser

1 porsjon

en torskefilet a 150-200 g
150 g cherrytomater
1 løk
en god neve fersk spinat
1 ts smør
1 ts olivenolje
salt + pepper

PRØV OGSÅ: Bakt laks med blomkålpuré og erter

Annonse

Fremgangsmåte

1. Ha torsk i en ildfast form sammen med tomat og løk i skiver. Ha smøret over laksen, ringle over litt olje og krydder og bak i ovnen på ca 200 grader i 15-20 minutter.

2. Vend inn fersk spinat i den varme tomatblandingen, og server umiddelbart med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Torskecurry i form

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: