Lun gresskarsalat med kålrabi & tahinidressing

Lun gresskarsalat med kålrabi & tahinidressing

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 14.08.22
Karbohydrater per porsjon: 27 gram
Fiber: 10 gram

En lun gresskarsalat med bakte rotgrønnsaker er et måltid som gjør seg godt hele året.

Denne salaten passer både til lunsj og som tilbehør til middag. Bytt gjerne ut gresskar og kålrabi med andre grønnsaker om du ønsker det. Her passer det også supert med både sellerirot, søtpotet og beter.

Annonse
Accu-Chek Guide

PRØV OGSÅ: Laksesalat med chilimajo og bakte grønnsaker

Ingredienser

2 porsjoner

½ mellomstort gresskar
1 liten kålrot
2 ss olivenolje
¼ ts paprikakrydder
salt og pepper
ca 30 g nøtter, feks valnøtter og/eller hasselnøtter
tre gode never ruccola eller annen bladsalat etter ønske
½ granateple

Dressing:
2 ss tahini
2 ss grov sennep
1 ss hvitvinseddik
1 ts honning
Pepper
kokende vann til jevn konsistens

PRØV OGSÅ: Nudelsalat med sprøstekt tofu

Annonse

Fremgangsmåte

  1. Skrell rotgrønnsakene og del i mellomstore biter.
  2. Ha grønnsakene i en ildfast form eller på en bakeplate, og ringle over olje og krydder.
  3. Bak formen i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter, til grønnsakene er møre.
  4. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen. Tahini tykner med syre, så spe med vann til du har en jevn konsistens.
  5. Rist nøtter i tørr panne.
  6. Rens granateple.
  7. Ha salat på et fat, topp med bakte grønnsaker, ristede nøtter, granateplekjerner og dressing ved servering.

PRØV OGSÅ: Rotsalat med egg og tahini

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 (0 Reviews)
Del: