Middagsgrateng med grønnsaksmos og italienske smaker

Middagsgrateng med grønnsaksmos og italienske smaker

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 09.04.23
Karbohydrater per porsjon: 14 gram
Fiber per porsjon: 5 gram

Dette er en hverdagsmiddag for hele familien med fyldige smaker og mange skjulte grønnsaker!

Har du ikke blomkål eller pastinakk liggende, kan disse fint byttes med andre grønnsaker som har blitt glemt bakerst i grønnsaksskuffen! Brokkoli, sellerirot og gulrot fungerer for eksempel kjempegodt. Og har du en slapp paprika, noen sjampinjonger eller en bit squash liggende? Kutt dem i små terninger og ha dem i kjøttsausen, da vel!

Annonse

Til 4 porsjoner trenger du:

400 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
1 boks finmoste, hermetiske tomater (passata)
1 stor/2 små gulrøtter
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1 ss matolje
1 ts oksefond + 1 dl vann
1 ss balsamicoeddik (kan sløyfes)
1/2 ts tørket timian + kvernet pepper
1 blomkålhode
200 gram pastinakk
1/2 dl matfløte
1/4 ts revet muskatnøtt
Salt + pepper
2 gode never revet ost, gjerne litt parmesan

Foto: Andrea Jensen Moth

Slik gjør du:

1) Skrell pastinakken, kutt blomkål og pastinakk i biter, hell på vann i en kjele og kok
opp.
2) Mens du venter på at grønnsakene skal bli møre, hakk rødløk, finhakk hvitløk og rasp
gulrot. Stek grønnsakene i litt olje til de er myke. Legg til side.
3) Brun karbonadedeigen. Krydre med pepper og timian. Tilsett de stekte grønnsakene
igjen, sammen med hakkede tomater, balsamicoeddik, fond og vann. La dette putre til
en fyldig kjøttsaus.
4) Rasp ost og sett til side
5) Hell kokevannet av blomkålen og pastinakken. Tilsett matfløte og muskat og kjør til
glatt mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
6) Sett stekeovnen på 200 grader og finn frem en ildfast form. Ha kjøttsausen i bunnen av
formen, fordel grønnsaksmosen over og strø over revet ost og evt revet parmesan.
7) Stek gratengen i ca. 20 min – bruk gjerne grillelementet mot slutten for å få et sprøtt og
gyllent ostelokk.
8) Server med litt frisk salat. Håper det smaker!

Foto: Andrea Jensen Moth

PRØV OGSÅ: Torsk med nøttelokk og ratatouille

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: