Bønnerisotto med squash og kantarell

Bønnerisotto med squash og kantarell

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 26.10.23
Karbohydrater per porsjon: 26 gram

Denne retten er laget helt uten ris, og blir som en mellomting mellom en bønnestuing og en risotto. Litt mer blodsukkervennlig og full av god smak.

Denne lune retten smaker deilig av høst og er et næringsrikt og blodsukkervennlig alternativ til den tradisjonelle risottoen. Her er ris byttet ut med hvite bønner, og det blir en mellomting mellom en bønnestuing og en risotto. Full av god smak, fiber og gunstig planteprotein.  

Annonse

TIPS: Server med en frisk salat.

PRØV OGSÅ: Kremet og spicy rekegryte

Ingredienser

To porsjoner

En gul løk
1 stor squash
250 g kantarell
230 g hvite store bønner (avrent)
100 g creme fraiche
2 ss revet parmesan
2 ss olivenolje
1 ss smør
salt + pepper
persille til servering (kan droppes)

PRØV OGSÅ: Laksecurry i form med kål & søtpotet

Annonse

Fremgangsmåte

  1. Begynn med å steke kantarell i tørr panne, til soppen er gyllen. Vend inn smør og litt pepper. Ha soppen over i en skål.
  2. Del squashen i to. Riv den ene delen på rivjern, og den andre delen i tynne skiver. Skvis vannet ut av den revede squashen.
  3. Finhakk løk og stek gyllen i litt olje, sammen med den halve squashen i skiver.
  4. Skyll bønnen god, og ha revet squash i pannen sammen med bønner. Stek i et par minutter før du vender inn chreme fraiche og parmesan.
  5. Smak til med salt og pepper, og evt litt mer parmesan.
  6. Topp pannen med stekt kantarell, og gjerne litt finhakket fersk persille.

PRØV OGSÅ: Middagsgrateng med grønnsaksmos og italienske smaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: