Squashlasagne med ricotta & feta

Squashlasagne med ricotta & feta

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 03.11.23
Karbohydrater per porsjon: 32 gram (4 porsjoner per pai)

Denne friske squashlasagnen er lettere enn en klassisk lasagne, og smaker helt nydelig.

Ønsker du en rett med mindre karbohydrater kan du gjerne droppe lasagneplatene og kun bruke squash. Du kan også fint bytte ut ricottaen med cottage cheese om du ønsker det.

Annonse

Server squashlasagne med en stor grønn salat.

PRØV OGSÅ: Grilla hjertesalat med urtedressing og parmesan

Ingredienser

En form på ca 20×28 cm (4 personer)

2 stykk store squash
1 gul løk
1 ss olivenolje
250 g ricotta
150 g feta
50 g reve parmesan
2 dl matfløte
revet skall av ½ sitron
150 g fersk spinat
salt + pepper
6-8 pastaplater (eller nok til å dekke to lag i formen du bruker)

PRØV OGSÅ: Kremet tomatsuppe med mozarella

Annonse

Fremgangsmåte

1. Del squash på langs i tynne strimler på ca 0,5 cm. Ha alle strimlene i en stor form eller bakebolle, og dryss over salt. Vend litt rundt så alt blir dekket. La squashen hvile i 10 minutter, den vil slippe litt væske.

2. Finhakk løk og stek gyllent i litt olje. Tilsett spinaten og la den falle sammen. Ta løken og spinaten ut av pannen.

3. Smuldre feta i pannen og varm på middels varme til fetaosten smelter. Rør inn ricotta og tilsett fløte og revet parmesan. Du skal nå ha en relativt tykk saus. Vend inn spinat- og løkblandingen i ostesausen. Rør til slutt inn revet sitronskall.

4. Tørk squashstrimlene med et rent kjøkkenhåndkle. Ringle litt olivenolje i bunnen av en ildfast form, og dekk bunnen av formen med squash, og deretter et lag lasagneplater. Topp platene med oste- og spinatsausen, før du gjentar alle lagene. Avslutt med et lag med squash.

5. Bak formen på 200 grader i ca 30-40 minutter. Squashen skal være gyllen og pastaplatene mye.

PRØV OGSÅ: Søtpotetpai med mozzarella

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: