Wrap med fiskekake og syltet rødløk
Karbohydrater per porsjon: 35 gram (avhengig av type lefse)
Fiber: 5 gram
Fiskekake er en norsk klassiker, men det betyr ikke at det må være kjedelig. Wrap med fiskekake er en spennende variant som vil slå an hos både store og små.
Denne retten er topp både som lunsj og middag, og kan fint varieres med ulike grønnsaker. Ønsker du er smart, enkel og næringsrik utgave av taco-wrap-en, er denne et godt alternativ. Topp hverdagsmat!
TIPS: Ønsker du mer innhold i fiskekakewrap-en, passer det selvfølgelig fint med både guacamole, rømme, eller også litt grov sennep for en helt annen smak.
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker
Ingredienser
1 porsjon
1 stor lompe eller tacolefse (gjerne fullkorn)
2 blader hjertesalat
¼ squash
5 cherrytomater
1 stk grov fiskekake
Syltet rødløk (et medium glass):
3 rødløk
1 dl eddik (hvit eller eplesidereddik)
1 dl vann
2 ss sukker
1 ts salt
PRØV OGSÅ: Lunstips: Smart, rask og næringsrik fiskeburger
Fremgangsmåte
1. Begynn med å sylte rødløk: Kok opp eddik og vann, og rør til sukker og salt har løst seg opp. Del løk i tynne strimler og ha over i et tomt glass med lokk. Hell syltelaken opp i glasset, til løken er helt dekket. La stå med åpent lokk til avkjølt, og oppbevar så på tett glass.
2. Del squash i skiver, og stek gyllent i en stekepanne.
3. Varm lefse og fiskekake i ovn eller panne.
4. Topp lefsen med salat, fiskekake i skiver, squash, cherrytomat og sylta rødløk.
PRØV OGSÅ: Tacosalat med gratinerte bønner
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.