Creamy linsepasta med feta og grønnsaker
Karbohydrater per porsjon: 55 gram
Hvorav fiber: 10 gram
Creamy linsepasta er et supert valg når du får skikkelig lyst på pasta. Pasta laget av linser har nemlig litt mer fiber og protein enn vanlig pasta.
Noen ganger er en pastarett med skikkelig creamy saus det eneste som frister. Men en kremete pastasaus behøver ikke bety at middagen må være fet og mektig. Denne retten er laget med pasta basert på linser, som har et mye høyere protein og fiberinnhold enn vanlig pasta, og derfor er et topp valg til hverdags.
Med saus av kesam og masse ovnsbakte grønnsaker er dette både utrolig digg og bra for kroppen.
LES OGSÅ: Matvarer som danker ut pasta
Ingredienser
2 porsjoner
1 stor rød paprika 1 squash
1 stor løk
1 ss olivenolje
salt og pepper etter ønske
100 g mager kesam
skall og saft fra ½ sitron
en neve finhakket basilikum
¼ ts pepper
1 dl kokevann fra pastaen
160 g pastaskruer laget av linser
to store never fersk spinat, finhakket
100 g fetaost
PRØV OGSÅ: Kremete ertepasta med tahinisaus
Fremgangsmåte
1. Del squash, paprika og løk i skiver, og bak i ovnen på 220 grader med litt olivenolje og salt og pepper til grønnsakene er gyllene, ca 20 minutter.
2. Vend sammen kesam, revet sitronskall, sitronsaft, finhakket basilikum og pepper til sausen
3. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hold tilbake minst 1 dl av kokevannet i kjelen når pastaen er klar, og ha finhakket spinat og kesam-sausen i gryta med pasta og kokevann. Varm opp til spinaten faller sammen, og smak til med salt og pepper.
4. Server pastaen i to skåler med de ovnsbakte grønnsakene, og topp med smuldret fetaost
PRØV OGSÅ: Lavkarbo-lasagne med video
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.