Solsikkekjeks med havre

Solsikkekjeks med havre

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 17.10.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per kjeks: 16 gram

Deilige solsikkekjeks helt uten mel, sukker og smør.

Noen ganger er det godt med noen hjemmelagde cookies å knaske på til kaffen, enten for å servere til gjester, eller til egenkos.

Annonse

Disse solsikkekjeksene er crispy utenpå og myke inni, akkurat slik skikkelige cookies bør være. Allikevel inneholder de hverken smør, mel eller sukker, og de er derfor et litt smartere valg dersom du vil ha gode hverdagskjeks.

Kjeksene er søtet med banan og dadler, så de inneholder litt karbohydrater, men også mye bra fiber og smart fett.

TIPS: Dersom det frister mer med peanøttkjeks kan du gjerne bytte ut tahini med peanøttsmør!

PRØV OGSÅ: Oppskrift på cookies med peanøttsmør og sjokoladebiter

Ingredienser

Oppskrift til 8 kjeks 

Annonse
solsikkekjeks

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1,5 moden banan
3 ss tahini (sesamsmør)
1 ss linfrø
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
en neve finhakkede valnøtter
2 dl havregryn
3 dadler
solsikkefrø til utbaking

PRØV OGSÅ: Saftig og superenkelt bananbrød

Fremgangsmåte

1. Mos banen og vend inn tahini og krydder.

2. Finhakk dadler og vend så alle ingrediensene sammen til deigen er relativt fast. Den skal kunne formes til en klissete masse med to skjeer.

3. Ha solsikkefrø i en liten skål. Lag mellomstore kjeks av røra, og vend deigen i solsikkefrø før du presser den ut til kjeks på en bakeplate.

4. Stek kjeksene på 200 grader i ca 15 minutter, til kjeksene er gyllene utenpå.

5. Spis med det samme, eller oppbevar i en tett boks i kjøleskapet i 3-4 dager.

PRØV OGSÅ: Gulrotscones med nøtter og frø

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: