Solsikkekjeks med havre
Karbohydrater per kjeks: 16 gram
Deilige solsikkekjeks helt uten mel, sukker og smør.
Noen ganger er det godt med noen hjemmelagde cookies å knaske på til kaffen, enten for å servere til gjester, eller til egenkos.
Disse solsikkekjeksene er crispy utenpå og myke inni, akkurat slik skikkelige cookies bør være. Allikevel inneholder de hverken smør, mel eller sukker, og de er derfor et litt smartere valg dersom du vil ha gode hverdagskjeks.
Kjeksene er søtet med banan og dadler, så de inneholder litt karbohydrater, men også mye bra fiber og smart fett.
TIPS: Dersom det frister mer med peanøttkjeks kan du gjerne bytte ut tahini med peanøttsmør!
PRØV OGSÅ: Oppskrift på cookies med peanøttsmør og sjokoladebiter
Ingredienser
Oppskrift til 8 kjeks
1,5 moden banan
3 ss tahini (sesamsmør)
1 ss linfrø
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
en neve finhakkede valnøtter
2 dl havregryn
3 dadler
solsikkefrø til utbaking
PRØV OGSÅ: Saftig og superenkelt bananbrød
Fremgangsmåte
1. Mos banen og vend inn tahini og krydder.
2. Finhakk dadler og vend så alle ingrediensene sammen til deigen er relativt fast. Den skal kunne formes til en klissete masse med to skjeer.
3. Ha solsikkefrø i en liten skål. Lag mellomstore kjeks av røra, og vend deigen i solsikkefrø før du presser den ut til kjeks på en bakeplate.
4. Stek kjeksene på 200 grader i ca 15 minutter, til kjeksene er gyllene utenpå.
5. Spis med det samme, eller oppbevar i en tett boks i kjøleskapet i 3-4 dager.
PRØV OGSÅ: Gulrotscones med nøtter og frø
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.