Oppskrift på cookies med peanøttsmør og sjokoladebiter

Oppskrift på cookies med peanøttsmør og sjokoladebiter

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Karbohydrater: 24,5 (Hele deigen, 11 stykker)

Denne oppskriften på cookies med peanøttsmør og sjokoladebiter er både glutenfri og lavkarbo. Med andre ord – Vinn vinn!

DEN følelsen når du har lyst på noe digg, raider skapene for å finne noe som kan brukes, smekker sammen noe, og så smaker det faktisk godt! Da ble det ble cookies med peanøttsmør.

Jeg lager peanøttsmør selv, og jeg gjør det på en enkel måte: Man heller peanøtter i en god blender eller kjøkkenmaskin med kniv. Kjør til peanøttene får en myk og god konsistens. På den måten har du kontroll på karbohydratene i peanøttsmøret.

Dette trenger du:

150 gram peanøttsmør
200 gram malte mandler
55 gram Tagatesse
1 egg
1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Det er så enkelt at det går nesten ikke an!
Man blander rett og slett alle ingrediensene i en bolle og rører det sammen til en fin deig.
Så former man små cookies i håndflatene og legger på et bakepapirkledd stekebrett.
Det er greit at de har cirka samme størrelse og tykkelse på grunn av stekingen. Press noen sjokoladebiter ned i hver cookie, hvis du ønsker det. Bruk gjerne 70% kakao eller høyere.
Stek på 180 grader i ca. 12 min med over og undervarme.

Oppskrift cookies

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

Som man ser av bildene, så er det ikke den store forskjellen. Kakene skal begynne å bli lys brun i kantene, og sjokoladen smeltet.

God fornøyelse!

PRØV GJERNE: Gulrotpannekaker

For flere oppskrifter, se bloggen min: www.mintype1mat.no

0/5 (0 Reviews)
Del: