Gulrotscones med nøtter og frø

Gulrotscones med nøtter og frø

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 22.03.18 10:30
Karbohydrat per 100 g: 30 g
Karbohydrater per scones: 25 g. Hvorav fiber: 5 g

Hvorfor ikke bake noen proteinrike gulrotscones? Disse er passe søte, og smaker nydelige med en skive ost.

Accu-Chek Guide

Disse sconesene har godt med fiber fra havre, nøtter og frø, og takket være egg og cottage cheese er de også ganske rike på proteiner.

Gulrotscones er supre å fylle opp fryseren med, så du kan gjerne bake mange når du først er i gang.

LES OGSÅ: Deilige lavkarboboller med søt glasur

Ingredienser

Oppskrift til 8 scones

2 egg
1 moden banan
100 g cottage cheese eller yoghurt naturell
1/2 dl rapsolje/solsikkeolje
3 dl havregryn
1 dl siktet speltmel/hvetemel
1 dl finmalte mandler
2 ss solsikkefrø
en neve valnøtter
1 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ts allehånde
1 ts kardemomme
en klype salt
2 store gulrøtter

LES OGSÅ: Grove matvafler uten sukker og hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Mos bananen og tilsett cottage cheese eller yoghurt. Hvis du bruker cottage cheese kan det være lurt å mose den med en gaffel først, for å få vekk de største klumpene.
  2. Bland sammen most banan, cottage cheese/yoghurt, egg og olje. Tilsett krydder (kanel, kardemomme, allehånde og salt) til den våte blandingen.
  3. Mal cirka 1 dl mandler til mel, og bland sammen alle de tørre ingrediensene.
  4. Vend den våte blandingen med den tørre.
  5. Riv gulrøttene på et rivjern, og vend gulrøttene inn i deigen. Tilsett hakkede valnøtter til slutt.
  6. Deigen skal være ganske klissete, så du må bruke en skje til å forme 8 scones på et brett.

Stek i 25-30 min på 220 grader.

LES OGSÅ: Proteinrike rundstykker – helt uten gluten

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: