Gulrotscones med nøtter og frø

Gulrotscones med nøtter og frø

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per 100 g: 30 g
Karbohydrater per scones: 25 g. Hvorav fiber: 5 g

Hvorfor ikke bake noen proteinrike gulrotscones? Disse er passe søte, og smaker nydelige med en skive ost.

Disse sconesene har godt med fiber fra havre, nøtter og frø, og takket være egg og cottage cheese er de også ganske rike på proteiner.

Gulrotscones er supre å fylle opp fryseren med, så du kan gjerne bake mange når du først er i gang.

LES OGSÅ: Deilige lavkarboboller med søt glasur

Ingredienser

Oppskrift til 8 scones

2 egg
1 moden banan
100 g cottage cheese eller yoghurt naturell
1/2 dl rapsolje/solsikkeolje
3 dl havregryn
1 dl siktet speltmel/hvetemel
1 dl finmalte mandler
2 ss solsikkefrø
en neve valnøtter
1 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ts allehånde
1 ts kardemomme
en klype salt
2 store gulrøtter

LES OGSÅ: Grove matvafler uten sukker og hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Mos bananen og tilsett cottage cheese eller yoghurt. Hvis du bruker cottage cheese kan det være lurt å mose den med en gaffel først, for å få vekk de største klumpene.
  2. Bland sammen most banan, cottage cheese/yoghurt, egg og olje. Tilsett krydder (kanel, kardemomme, allehånde og salt) til den våte blandingen.
  3. Mal cirka 1 dl mandler til mel, og bland sammen alle de tørre ingrediensene.
  4. Vend den våte blandingen med den tørre.
  5. Riv gulrøttene på et rivjern, og vend gulrøttene inn i deigen. Tilsett hakkede valnøtter til slutt.
  6. Deigen skal være ganske klissete, så du må bruke en skje til å forme 8 scones på et brett.

Stek i 25-30 min på 220 grader.

LES OGSÅ: Proteinrike rundstykker – helt uten gluten

Del: