Saftig og superenkelt bananbrød

Saftig og superenkelt bananbrød

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Karbohydrater: ca 25 per 100 g

Bananbrød er et skikkelig godt brød med masse bra næring. Brødet er uten mel, noe som kan være fint om du reagerer på stivelse eller gluten* i for eksempel hvete. Det er i tillegg en genial måte å få brukt opp overmodne bananer på.

Dette trenger du:

1 stor moden banan
1 boks cottage cheese (250 g)
2 egg
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ss honning
220 g havregryn (kverna til mel med stavmikser, ev ferdig havremel)

*Havre er glutenfritt, men kan være forurenset under produksjon. Tåler du ikke gluten bør du kjøpe havre som er merket glutenfri.

Tips! Har du ikke modne bananer kan du åpne den og la den ligge noen timer på kjøkkenbenken for å få en mer intens smak.

Havre, honning og banan inneholder endel karbohydrater, så om du trives på strikt lavkarbo kan du for eksempel bake dette brødet.

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene i en bolle.

bananbrød

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

 

 

 

 

 

 

2. Kjør med stavmikser til alt er godt blandet (ev i blender eller foodprosessor)

bananbrød

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

 

 

 

 

 

 

3. Ha i en liten form (brødform eller enda mindre om du har)

bananbrød

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

 

 

 

 

 

 

4. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.

 

bananbrød

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

 

 

 

 

 

 

Til helgefrokosten?

bananbrød

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

 

 

 

 

 

 

PRØV GJERNE: Saftig eplebrød med yoghurt og havre

0/5 (0 Reviews)
Del: