Saftig eplebrød med yoghurt og havre

Saftig eplebrød med yoghurt og havre

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per 100 g: 59 gram
Hvorav fiber: 5 gram

Gjør årets julefrokost litt mer spennende med et hjemmelaget eplebrød.

Julen handler mye om å dekke bordet og samle familien til deilige måltider – ikke bare til middag, også til frokost og lunsj. I år kan du overraske med et saftig eplebrød.

Dette saftige brødet er en blanding mellom kake og brød, men det er ikke veldig søtt, og passer derfor fint med en rekke pålegg. Egner seg supert til ost!

PRØV OGSÅ: Grovt bananbrød med havre og valnøtter

Ingredienser

eplebrød

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Oppskrift til én brødform

5 dl havregryn
3 dl sammalt hvete eller spelt
2 dl fin hvete eller spelt
½ dl linfrø
½ dl solsikkefrø
½ ts salt
1 ts bakepulver

1 godt moden banan
2 dl yoghurt naturell
5 dl melk
2 stk epler, revet
2 never hasselnøtter

PRØV OGSÅ: Pepperkakegrøt – real julemat

Fremgangsmåte

1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.

2. Mos bananen i en egen bolle, og rør sammen most banan, yoghurt og melk.

3. Ha den våte blandingen over i bollen med de tørre ingrediensene og vend det hele sammen til du har en passe fast røre. Juster eventuelt med litt melk eller mel. Røra skal være fuktig, men ikke helt rennende.

4. Riv epler og vend inn i røra.

5. Ha røra i en smurt eller kledd brødform

6. Finhakk hasselnøtter og ha over brødet. Dytt nøttene litt ned i røra

7. Stek brødet nederst i ovnen på 180 grader i 50-60 minutter. Sjekk med en tannpirker at brødet er ferdig stekt, det skal være saftig, men ikke rått inni

8. Avkjøl på rist

PRØV OGSÅ: Grønnkålsalat – et lettere tilbehør til julematen

0/5 (0 Reviews)
Del: